15.10.2018

30. Päätepysäkki


Neljäs raskaus eteni kuin siivillä.
-Tää maistuu aika... erikoiselle,
Cloe sanoi katsellen tutkivasti ruokaansa.
-Mä sanoisin, että se ei maistu yhtään miltään,
Cheyenne täsmensi ja myös Coco silmäili nyt ruokaansa epäluuloisena.
-Mitä te luulette?! En mä voi käyttää määrättömästi suolaa ja mausteita! Oon raskaana! Nyt laittakaa sitä ruokaa ääntä kohti,
Liana kivahti erittäin kiukkuisena. Hänen olonsa oli varsin tukala. Lapsia ei ollut tällä kertaa vatsassa kuin yksi, mutta se kyseinen yksilö sai hänen vatsalaukkunsa sulloutumaan tiukasti kylkiluita vasten ja niiden alle.
Liana oli alkanut olla enenevässä määrin sitä mieltä, että Cheyenne ei todellakaan ollut ollut väärässä todetessaan heidän olevan liian vanhoja tähän. Hän mietti mikä ihme mielenhäiriö oli saanut hänet ryhtymään tähän vielä kertaalleen. Sulaa hulluutta! Se oli se Bennyn spanielinkatse! Se surullisuus! Perhana periköön Parkerin!
Tytöt tajusivat sulkea suunsa ja ilman enempiä arvosteluja söivät äitinsä tekemän ruuan.
Benny piti puutarhasta pääsääntöisesti huolta äitinsä poismenon jälkeen. Se ei varsinaisesti ollut hänen juttunsa, mutta hän ei voinut antaa äitinsä kasvattamien kasvien kuolla hoidon puutteessa. Suurin osa niistä oli laadultaan täydellisiä. Ne oli alunperin hoidettu hellästi hänen isoäitinsä Summerin toimesta ja Piper oli uskollisesti jatkanut edesmenneen anoppinsa aloittamaa työtä. Niinpä mikään myöhäinen kellonaika ei ollut liikaa esimerkiksi kasvien lannoittamiseen.
-Ootsä huomannut, et äiti on ollut jotenkin tosi outo viime aikoina,
Coco kysyi kaksoissisareltaan.
-Tietty, sehän on paksuna,
Cheyenne vastasi kuin tyhmälle.
-Ei. Siinä on jotain muutakin. Sano mun sanoneen.
-Älä maalaa piruja seinille.
Ja niin siinä olikin. Saatuaan lapsen hädin tuskin maailmaan Liana pakkasi tavaransa ja häipyi, noin vain, jättäen peräänsä kirjeen ja huutavan käärön.
Kevään koittaessa Benny oli laihtunut langanlaihaksi taakkansa alla.
Ei hän silti valittanut. Cia oli aivan ihana pieni tyttö ja teinit auttoivat häntä parhaan kykynsä mukaan.
-Shh, ei mitään hätää. Kaikki on hienosti,
Benny leperteli pienelle tyttärelleen ja sai kuin saikin tämän lopulta nukahtamaan käsivarsilleen.
-Mut mihin teidän äiti oikein lähti,
Carrie kysyi ihmeissään.
-Ei mitään tietoa,
vastasi Cloe.
-Eikä kuule kiinnosta,
jatkoi Cheyenne.
-Se ei oo sitten soittanut Bellallekaan? Ne oli kuitenkin hyviä ystäviä,
Coco kysyi huolissaan.
-Älä! Älä yhtään tuhlaa siihen ihmiseen aikaa huolehtimalla siitä! Se jätti isin yksin vastasyntyneen kanssa ja nääthän sä miten isi on laihtunut,
Cloe komensi tiukasti sisartaan.
-Cloe on ihan oikeessa,
Carrie peesasi ja jatkoi:
-Eikä se tosiaan oo ilmoittanut mitään äitillekään. Ei ees viestiä tai muuta. Mä kuulin, et Bo-eno on ottanut yhteyttä isoisän vanhalle poliisilaitokselle ja laittanut kyselyä menemään.
-Mun puolestani olkoon ikuisesti kuollut,
Cloe totesi kylmästi.
-Pieni Cia, vihreäsilmäinen keijukainen.
-Ei oo ainen,
kuului tiukka lapsen vastaus ja Cloe nauroi pehmeästi.
-On Cloen pieni keijukainen, onhan?
Samassa Cloe heilautti sisarensa käsivarsilleen ja tämä alkoi kikattaa innoissaan.
-Kylpyaika,
hihkaisi ovesta saapuva Benny ja nappasi Cian lennossa kyytiinsä.
-Kiitos Cloe. Mene tekemään nyt läksyt ja lepää loppuilta.
-Kaikki on ihan hyvin isi. Rakastan sua.
-Niin minäkin sinua ja teitä kaikkia.
-Sä oot liian kiltti.
-Mun kuuluukin rakastaa teitä.
-Ei kuulu, mut sä rakastat silti.
Bennyn nauru kiiri pitkälle Cloen jälkeen.
-Putsataanpa sinut kunnolla. Olet tosi likainen.
-Kankka,
Cia sanoi vaativasti ja kylpeminen katkesi hetkeksi leikin tieltä.
Tullessaan alakertaan Cian kanssa Benny löysi kaksi punapäätä shakkipöydän ääreltä.
Hetkittäin miehestä tuntui, että hän katkeaa tämän taakan alle, mutta sitten pienet sormet tarrautuvat hänen sormiinsa, pieni lapsenääni lepertelee isille ja Benny saa jälleen voimaa jostain. Hänen pieni, vihreäsilmäinen pörröpäänsä, jonka hiukset oli pakko leikata ihan lyhyiksi, sillä kenelläkään heistä ei ole aikaa huolehtia tiukasta kikkarasta tukasta.**********


Neljäskin lapsi on siis tyttö ja onneksi heitä tuli vain yksi! Vähän jännitin tuota raskautta, kun Lianan vatsa tuntui vain kasvavan ja kasvavan ja tuskanhiki otsalla odotin synnytyksen tulosta =D Neljännen lapsen syntymä oli kuitenkin parisuhteelle, tai Lianalle, liikaa ja Parkereiden avioliitto löysi päätepysäkkinsä. Benny -ressu on nyt yksin kantamassa taakkaa, mutta talouden kolme tulisieluista teiniä ovat päättäneet luotsata isänsä tämän vastoinkäymisen läpi, ennenkaikkea Cloe.

Asiat etenevät jälleen nyt varsin vauhdikasta tahtia hetken aikaa. Viisi osaa eteenpäin ja lukijoille alkaa olla selvillä kenet näistä neljästä nuoresta naisesta lopulta päädyin valitsemaan perilliseksi. Tai no, ainakin siinä kuudennessa... Seitsemän osan kuvat odottavat vielä työpöydällä siirtämistä blogiin sekä osien kirjoittamista. Näitä tuli siis tosiaan kuvattua ihan muutama osa sairaslomalla =D

Perillisarvailuja en vielä heitä kehiin, mutta mitä luulette, miten Benny jaksaa elää ilman elämänsä rakkautta? Onko hänelle vielä toivoa tulevaisuudessa?3 kommenttia:

 1. Kyllähän mä sen jotenkin koko ajan näin, että perhe-elämään sopeutuminen oli Lianalle ehkä hieman haastavaa, mutta en mä olisi sitä arvannutkaan että nainen vain ottaisi ja lähtisi. Toisaalta nyt kun tilannetta tarkastelee jälkikäteen, niin Lianan ajatuksenkulusta löytää ihan selkeän logiikan. En toki tiedä, että menikö se ihan näin, mutta siltä se ainakin vaikuttaa; sitoutuminen avioliittoon, perheeseen ja pitkäaikaiseen työhön alkoivat ahdistaa Lianaa liikaa, ja hän ajatteli että ehkä neljäs lapsi jotenkin korjaisi tilannetta. Raskauden edetessä asia alkoi kuitenkin kaduttaa, ja synnytyksen jälkeen Liana päätti ottaa hatkat. Todella sääli jos asiat todella menivät näin, mutta kyllä mä tavallaan ymmärrän Lianaakin. Ei sillä että perheen hylkääminen noin vain olisi jotenkin oikein, mutta kuitenkin.

  Bennyllä on nyt ihan todella rankkaa. Onneksi Cloe, Coco ja Cheyenne eivät kuitenkaan enää ole ihan pieniä, niin Bennyn ei tarvitse huolehtia heistä ihan niin paljoa, ja heistä on myös apua pienestä Ciasta huolehtimisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oikein olet nähnyt ja tulkinnut kyseistä tilannetta. Lianalle kaikki sitoumukset kävivät erittäin rankoiksi ja ne "Parkerin" spanielinkatseet Piperin kuoleman jälkeen hellyyttivät naisen yrittämään vielä kertaalleen ja korjausliikehän oli täysin väärä. Siitä syntyi kuitenkin suloinen Cia, johon siskot ovat ihan lääpällään ja leikkivät ja hoitavat pelissä kilvan. Ei mun pahemmin tarvinnut siinä kohtaa laitella simejä tekemään mitään, kun ne kaikki hakeutui pikkuisen äärelle =D Olis vaan tullut tosi tylsää tarinaa kun pelkkiä leikitys yms. kuvia osa täynnä...

   Perheen hylkäämisellä oli ja on isoja seurauksia ja se tulee muokkaamaan osin jätettyjen kohtaloja sekä valintoja tulevaisuudessa. Näistä enemmän tulevissa osissa =)

   Poista
 2. No kylläpä Liana sopan keitti, kun tuolleen otti ja lähti.

  VastaaPoista