8.6.2019

57. Neuvojen tarpeessa, taas


Hei äijä kuinka monta kertaa
täytyy samaa toistaa
sitä samaa uudelleen.
Onks se muka musta kiinni
onko se mun syyni
jos kaikki menee poskelleen?

Jos katsot ikkunasta
se ei voi lohduttaa.
Jos katsot ympärilles,
sitä ei voi ymmärtää.

Olen sellainen ulkopuolinen
enkä tunne omaa itseään.
Olen sellainen ulkopuolinen
en sulta kaipaa sääliä.

( Voiko tämä olla mahdollista? -Apulanta )


Varoitus!
Tämä osa ja mahdollisesti tulevatkin sisältävät jonkin verran kirosanoja.


**********
Connor oli työskennellyt vuosikausia Aasiassa, opetellut kaiken kylpylätoiminnasta ja lopulta rakentanut sellaisen Windenburgiin.
Hän kävi säännöllisin väliajoin kaupungissa juttelemassa työntekijöidensä kanssa, päivittämässä näiden kuulumiset ja pysyi tällä tavoin koko ajan kartalla miten hänen alaisensa voivat.
Osasta heistä oli tullut hänelle hyviä ystäviä ajan myötä.
Ja heidän lisäkseen oli Mizuki Hayashi, Connorin vaimo. Connorille tunteet naista kohtaan olivat tulleet aika lailla nurkan takaa, sillä hän oli siihen astisen elämänsä ajan seurustellut vain ja ainoastaan miesten kanssa. Tai seurustellut ja seurustellut. Tapaillut lähinnä. Mizuki kuitenkin hymyili punaisen tukkansa alta valloittavasti ja Connor oli mennyttä, kertaheitolla. Hänellä oli ollut vaikeuksia kertoa avioliitostaan Denverille, sillä nuorukainen oli kamppaillut surunsa kanssa pitkään. Vihdoin tilanne näytti kuitenkin valostuvan kevään tultua ja Connor oli uskaltanut kertoa uutisensa ja siihen samaan mainita, että hän oli ostanut Parker-Goodmanien vanhan kotitalon Brindleton Baysta ja muuttaisi sinne nyttemmin raskaana olevan vaimonsa ja tämän kissan kanssa.
-Mä luulin, että Connor on homo,
Denver sanoi hämmentyneenä Caterinalle heidän keskustellessaan enon uutisista.
-Niin hän onkin,
Cat vastasi ja Denverin naama venhähti.
-Mut sehän meni naisen kanssa naimisiin ja todistetusti on puuhaillutkin sen kanssa, sillä niille on tulossa vauva! Vai meinaatko sä, että se on siitetty muulla tapaa tai jopa jonkun muun kakara ja Connor vaan ryhtyy sille isäksi? Sekin vois olla mahdollista.
-Välillä mä en tajuu miten sä voit olla noin yksinkertainen,
Cat puuskahti tuskastuneena.
-Anteeks mitä,
Denver kysyi silminnähden loukkaantuneena.
-Ootko sä koskaan kuullut biseksuaaleista? Et sä mun tietääkseni oo kasvanut tynnyrissä! Ja mä käyn kyllä vaihtamassa tän ruuan johonkin toiseen. Tää maistuu ihan hirveeltä.
Vähän aikaa Denver rypi loukatun mielensä keskellä, mutta tunnusti sitten itselleen, että Cat oli arvostellut häntä ihan ansaitusti.
Hänelle ei ollut tullut mieleenkään, että Connor voisi olla biseksuaali. Hän oli niin jumiutunut siihen faktaan, että eno piti miehistä, mikä oli hänen mielestään ollut aina aika coolia.
-Tiesiköhän Connor itse, että se on biseksuaali,
Denver pohti ja Caterinaa alkoi naurattaa.
-Mä muistan, että äiti kertoi mulle jo tosi nuorena asiasta. Siis siitä, että eno tykkää miehistä.
-Sun äitis oli viisas nainen,
Cat vastasi ja jätti erittäin viisaasti itse sanomatta, että sellainen tieto ei liene kuitenkaan olisi kuulunut kovin nuorelle pojalle.
-Ootko sä itse ajatellut lisääntymistä,
nainen sitten kysyi yllättäen.
-Tä? Tota? Että niinku mitä?
-Voi hemmetti... Kai sun mutsis kertoi sulle kukista ja mehiläisistä?
Denver punastui.
-Ootko sä raskaana vai?
-Ei, en vielä ainakaan, mutta me on vedelty aika lailla tuurilla nää viime ajat tässä, joten....
-Mä en oikein tiedä mitä ajatella.
-Mitä jos sä juttelisit vaikka Isacin kanssa?
-Hyvä idea.
Denver otti siltä istumalta yhteyttä ystäväänsä ja kutsui tämän paikalliseen satamabaariin.
-Ihan helvetin hienoa nähdä pitkästä aikaa,
Isac sanoi ja kaappasi ystävänsä tiukkaan halaukseen.
-Sulla oli ilmeisesti jotain ihan sydämelläkin,
Isac kysyi suoraan.
-No joo. Cat tiputti tänään melkoisen pommin ja kysy multa, että mitä mä haluan tulevaisuudessa, noin niinku lasten osalta.
-Mut tosiasia on, että mä en oo edes ajatellut asiaa. Vielä. En mä tiedä lapsista yhtään mitään.
-Sähän voisit tulla meille tässä lähiaikoina harjottelemaan Ryderin kanssa.
-A-ai?
-Paras tapa opetella lastenhoitoa on hoitaa lasta.
-Mut jos mä en osaa?
-Ryder on jo kasvanut aika lailla eikä oo enää pieni vauva. Et sä sitä onnistu hajottamaan ihan heti.
-Mä en olis niin varma.
-Et pysty. Nyt mennään kuule tiskille ja otetaan lasilliset.
-Millasta se on? Elää lapsen kanssa siis.
Isac katsoi ystäväänsä tutkivasti ennen kuin vastasi.
-Se on oikeestaan ihan samanlaista kuin elää kenen tahansa muunkin kanssa. Lapsi vaan tarvii huolenpitoa ja hoitoa ja sitä varten on hyvä, jos molemmat vanhemmat asuu saman katon alla. Kun toinen väsyy, toinen voi auttaa.
-Eniten mua hirvittää ajatus pienestä vauvasta. Ne on niin hauraita.
-No ainoo vauva jonka sä tiettävästi oot nähnyt on Ryder keskosena, mut yleensä vauvat syntyy täysiaikaisina eikä ne oo ihan niin pieniä kuin Ryder oli.
-Ehkä mä voisin tulla joku päivä sitten hoitamaan sitä, niin te pääsisitte vaikka ulos syömään,
Denver mietti varovaisesti ja tavoitteli jo lasiaan.
-Ehdottomasti. Kannatan!
Isac alkoi nauraa ja Denver yhtyi siihen vähän hermostuneesti.

Päästyään vihdoin kotiin sinä iltana, aika monta lasillista myöhemmin, hän suuntasi tietokoneelle ja etsi mahdollisimman paljon tietoa raskaudesta, vauvoista ja lastenkasvatuksesta. Hän tallensi työpöydälle erillisen tiedoston ja päätti lukea ne ajan kanssa selvittyään ensin humalastaan.
**********Denverin luonne on kokenut jonkinlaisen käännöksen äidin kuoleman jälkeen. Hänestä on tullut epävarma ja osin vähän melankolinenkin ja hän on alkanut juoda aina silloin tällöin. Hän selkeästi tarvitsee ympärilleen vahvoja lähimmäisiä, jotka ohjaavat miestä oikeaan suuntaan. Pääseekö hän jonain päivänä jaloilleen ja löytää jälleen varmuuden sisältään?2 kommenttia:

 1. Uskoisin Denverin pääsevän jaloilleen vielä joku päivä, mutta ei siitä helppoa tule. Se on kyllä totta, että Denverille on viime aikoina maistunut alkoholi useammin kuin aiemmin. En vielä puhuisi ongelmasta, mutta onhan tuo kehityssuunta hieman huolestuttava. Toivottavasti Denver saa otettua itseään niskasta kiinni tai Caterina, Isac ja muut saavat autettua häntä tuonkin asian kanssa, ennen kuin tilanne lähtee lopullisesti käsistä. Jossain tulevaisuudessa häämöttävä perheen perustaminen ja alkoholin liikakäyttö olisivat kyllä todella huono yhdistelmä...

  Connorin uutiset tulivat kyllä hyvin yllätyksenä, mutta eihän siinä mitään. Hyvä vain, että mies on onnellinen ja sinut itsensä kanssa. Tämä on Denverinkin kannaöta ihan hyvä uutinen. Kun mies saa kokemusta lasten kanssa olemisesta ensin Ryderin ja Sitten Connorin ja Mizukin lapsen kanssa, niin ehkä se auttaa häntä setvimään omia ajatuksiaan perheen perustamiseen liittyen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Connorin alkoholinkäytön lisääntyminen on kieltämättä hieman huono suuntaus ja vasta aika näyttää paraneeko tilanne vai huononee. Tässä vaiheessa ei vielä siitä sen enempää. Hänellä onneksi on vahva rinki simejä ympärillään.

   Mietin pitkään tuota Connorin tilannetta ja päädyin hänen osaltaan tähän ratkaisuun. Halusin kuollakseni nähdä minkä näköinen pienokainen miehelle syntyy ja toisaalta valottaa lukijoille myös sitä, että aina asiat eivät ole mustavalkoisia, kuten Denver myös kuvitteli. Uskoisin kyllä, että omat lukijani ovat kohtalaisen valveutuneita näissä asioissa =)

   Poista