9.8.2019

70. Hyvä vanhemmuus


-Kiva kun lähditte mun mukaan rannalle,
Hilda sanoi hymyillen leveästi. Fanny katseli ympärilleen arvostelevasti.
-Mitä täällä voi oikein tehdä?
-Voi ottaa aurinkoa, rakentaa hiekkalinnaa, uida,
Toby aloitti.
-Ja voi käydä snorklaamassa,
Hilda jatkoi. Fanny nyrpisti nenäänsä. Toby ja Hilda katsoivat toisiinsa, kohauttivat olkapäitään ja jättivät serkkunsa yksinään.
Sillä aikaa kun Toby vaihtoi uikkarit ylleen Hilda etsi rannalta simpukan ja puhalsi siihen kokeilumielessä. Siitä lähtikin aivan mieletön ääni ja tyttö oli ihan haltioissaan.
-Hei, sun piti ilmottaa mulle kun oot valmis,
Hilda huusi nähdessään Tobyn juoksevan mereen.
-Viimeinen poijulla on luuseri,
poika huusi ja Hilda pinkoi perään minkä ehti.
Hän oli kuitenkin auttamattomasti myöhässä ja Toby osasi todellakin uida! Pojalla oli hurja vauhti päällä ja Hilda vain katsoi, kuinka toinen kroolasi menemään ja luovutti suosiolla.
Poijulla kilpailu kuitenkin unohtui, sillä siellä odottivat snorklausvälineet ja maailma veden alla oli käsittämättönän upea.
Fanny oli sukellusreissun aikana lähtenyt ja Tobykin kiirehti töihin. Hän oli paikallisessa hampurilaispaikassa myymässä. Rannalle oli kuitenkin tullut Elijah sekä Sofia ja Hilda jutteli näiden kanssa innoissaan. Hän näki saman minkä Emmakin näki Elijahissa: mies oli kuihtunut silmissä ja Hilda epäili, että tietyllä tapaa eno ei koskaan toipuisi koettelemuksistaan.
-Moikka, mä olen Evie,
kuului äkkiä Hildan selän takaa ja kääntäessään katseensa hän näki ikäisensä tytön aikuisjoukossa.
-Moi, mä oon Hilda,
hän vastasi leveästi hymyillen ja pian tytöt siirtyivät sivummalle juttelemaan keskenään. Siitä päivästä alkoi pitkä ystävyys kaksikon välillä, mutta he eivät toki sitä vielä tienneet.
-Ei se niin vaikeaa ole,
Oliana rohkaisi Hildaa, kun tämä vihdoin uskaltautui kokeilemaan ruuanlaittoa. Tyttö pelkäsi, että kalliit ainekset menevät pilalle ja sanoikin tämän ääneen.
-Ei se haittaa. Mulla on noita kasvispihvejä lisää tuolla kylmälaukussa, joten kokkaile rauhassa ja voit yrittää uudestaan jos epäonnistuu.
-Sä oot tosi kiva,
Hilda totesi spontaanisti ja sai Olianan nauramaan hersyvästi.
Kotona Hal kokkaili illallista perheelle ja häkeltyi hetkeksi täysin, kun Hilda ylpeyttä täynnä kertoi tehneensä ihan itse kasvishampurilaisia rannalla ja että niistä tuli ihan hyviä.
-Mun ehkä pitäisi opettaa sulle vähän ruuanlaittoa,
Hal totesi tuumivasti.
-Sitä mun piti sulta kysyäkin,
Hilda vastasi.
-Mä en vaan millään ymmärrä, että susta on tullut jo niin iso, että sä voit valmistaa ruokaakin. Älä kasva enää yhtään, jooko?
Hilda nauroi.
-Hassu isi!
Sen jälkeen hän kävi suukottamassa Halia poskelle ja ryntäsi yläkertaan pesemään suolat ja hiekat pois iholtaan. Halin poski hehkui suudelman jäljiltä ja rakkaus pakahdutti rintaa.


**********
-Sulla on aina niin tosi kivat meikit,
Fanny sanoi kuulostaen hieman katealta.
-Sä taas oot niin luonnokaunis, että sä et tarvii meikkiä,
Hilda totesi asiallisesti. Hän oli hyväksynyt tämän asian omassa päässään, vaikka kipuili edelleen sen kanssa hetkittäin ja pahasti.
-Mutta mä haluaisin käyttää.
-Mikset sä sitten käytä,
Hilda kysyi hämmästyneenä.
-Ei vanhemmat anna.
-Ei anna?
Hildan kulmat nousivat taivaisiin, kuten äänensävykin. Mitä ihmettä? Hän ei voinut kuvitellakaan, että Emma ja Hal kieltäisivät häneltä meikkien käyttämisen. Juuri sillä hetkellä Hilda tajusi, että hänellä oli kaikesta huolimatta asiat todella hyvin.
-Voidaanhan me mennä mun huoneeseen ja kokeilla,
Hilda tarjoutui.
-Ja sitten niistä jompi kumpi tupsahtaa tänne ja se on siinä. Tiedäthän sä vanhemmat. Niillä on joku kymmenes aisti sen suhteen, jos lapsi tekee jotain kiellettyä,
Fanny kauhistui. Hilda katsoi niin ällistyneenä serkkuaan, että ei saanut sanaa suustaan. Hän lupasi itsekseen, että ei enää koskaan ajattelisi pahaa omista sijaisvanhemmistaan.
-Mitä sä teet,
kuului utelias kysymys Fannyn selatessa nettiä ja etsiessä tietoa kouluesitelmää varten.
-Mä... tuota...
Fanny hämmentyi. Miten hän selittäisi asian taaperolle? Fannylla ei ollut kokemusta pienistä lapsista lainkaan. Niinpä hän päätti vastata mahdollisimman yksinkertaisesti.
-Mä etsin tietoa.
-Okei,
Freya vastasi tärkeänä ja taapersi sen jälkeen omaan huoneeseensa. Fanny katsoi huvittuneena pienen menoa ja hän tajusi ensimmäisen kerran, että halusi oman lapsen sitten joskus.
Perheen koti uudistui koko ajan pikkuhiljaa. Emmalyn saavutti urallaan vaiheen, jossa hän sai lahjaksi upean flyygelin. Soittohuone alkoi näyttää vihdoin siltä, miltä sen pitikin. Taulut Emma löysi samasta paikasta kuin aiemminkin ja hän oli todella kiitollinen siitä, että Sulanilla asui niin luovia tyyppejä.
Hilda sai kuin saikin Halilta opetusta ruuanlaitossa ja pikkuhiljaa mies alkoi jättää vastuuta siitä tämän harteille.
Emma kuitenkin edelleen hoiti perheen puutarhaa ja osa sen tuotosta käytettiin itse, osa myytiin paikalliseen markettiin.
Freya kasvoi yhdessä hujauksessa pienestä taaperosta koulua käyväksi lapseksi ja Hal oli todella ilahtunut kun tytöstä löytyi niin paljon hänen omaa äitiään, kuten kiharat hiukset.
Isä opetti tytärtään logiikan saloihin, mutta totta puhuen Hal tunsi nopeassa tahdissa jäävänsä toiseksi tälle pienellä älykölle, joka sumeilematta voitti parin ensimmäisen ottelun jälkeen kaikki loput.
Perheen työkalupöytä säilyi aina siihen asti, kun Emma eräänä päivänä sahasi itselleen niin pahan haavan, että se vaati useita tikkejä sairaalassa. Tämän jälkeen Hal päätti, että oli aika luopua kyseisestä laitoksesta ja hän myi sen vähin äänin eteeenpäin.

**********Hilda on vihdon ymmärtänyt, että vaikka hän ei ole enää perheen ainoa lapsi, ovat hänen sijaisvanhempansa parhaimmat vanhemmat, jotka hän on tässä tilanteessa voinut saada ja Hilda on heistä kiitollinen. Fannyn vanhemmista paljastui melkoisen kontrolloiva puoli. On suorastaan ihme, että murrosikäinen tyttö on suostunut näin alisteiseen asemaan.

Freya kasvoi myös taaperosta lapseksi. Hän on älykkö, kuten tekstistäkin käy ilmi, ja äärimmäisen kiltti lapsi.

Talo on saanut pikkuhiljaa sisustusta Emman ja Halin aherruksien tuloksena ja tottapuhuen kummallakaan en kauhean paljon muuta ole pelissä lopultakaan ehtinyt tehdä kuin kasata rahaa =D
2 kommenttia:

 1. Hildalla on ymmärrettävästi ollut haastavaa, mutta hän näyttäisi saavuttaneen jonkinasteisen tyyneyden itsensä kanssa ja on nyt ainakin pääosin onnellinen, ja se on hyvä asia. Fannyn vanhemmista en kyllä odottanut ihan tuollaista kontrollointia, mutta nyt kun miettii, niin ei se toisaalta olekaan niin yllätys. Olihan Elliot aikoinaan melkoisen suojeleva pikkusiskoaan kohtaan, joten ei sinänsä yllätä, että nyt hän ja Cassandra ovat hieman ylisuojelevia ja kontrolloivia ainoaa lastaan kohtaan. Ei se kumminkaan kovin hyvä asia ole, mutta uskoisin, että Fanny tulee kyllä kapinoimaan tavalla tai toisella vielä jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hilda alkaa aikuistua ja vaikka hänen draamailunsa eivät vielä olekaan ohitse ( voi luoja se tyttö osasi pelissä olla koko ajan huonolla tuulella! ), kehitystä on nähtävillä.

   Hienosti jälleen muistat ja olet poiminut tuon Elliotin ylisuojelevan asenteen aiemmista teksteistä. Siitä tosiaan on kyse ja Cassandra on hitsautunut siihen avioliiton myötä mukaan, semminkin kun Fanny on heidän ainokaisensa.

   Poista