31.8.2019

73. Irti esiliinan nauhoista

Freya pesi hampainta ja unohtui jälleen kerran ajatuksiinsa. Hän oli niin täynnä sitä tosiasiaa, että ikääntymisestään huolimatta häntä kohdeltiin kuin pientä lasta.
Freya tunsi olevansa jo iso kaikin puolin ja tunnisti hormonien syttyvän nopealla tahdilla sisällään. Hän ei oikein tiennyt eikä ymmärtänyt mitä kaikkea hän tahtoi ja halusi, mutta hän kuitenkin halusi.
Syödessään aamupalaa hän päätti, että oli aika alkaa leikata esiliinan nauhoja irti ja päästä vapauteen.
Emmalyn ei tiennyt näistä tyttärensä ajatuksista mitään. Hän huolsi puutarhaansa, kuten aina ennenkin, ja odotti veljeään saapuvaksi. Hän oli Fannylle luvannut jutella tämän vanhempien kanssa ja aikoi myös pitää lupauksensa.
-Sulla oli ilmeisesti oikein asiaakin,
Elliot kysyi.
-Sä taidat tuntea mut tosi hyvin.
-Mä oon tuntenut sut ihan rääpäleestä asti, joten enköhän.
-No siinä tapauksessa sä tiedät, että mä tykkään mennä suoraan asiaan. Elliot, sä olet mulle tosi rakas veli ja mä rakastan myös Cassandraa, mutta teidän olis ihan oikeasti aika katsoa vähän peiliin Fannyn suhteen. Hän on kohta aikuinen, Elliot.
-Hyvänen aika. Niin taitaa olla,
mies vastasi järkyttyneenä. Hän ei ollut itsekään ymmärtänyt ajan kulumista.
-Fannyn pitäisi saada itse jo päättää siitä millaiset hiukset hänellä ovat, käyttääkö meikkiä vai ei ja miten hän haluaa pukeutua. Sun tyttäres on aivan hurmaava ja herttainen. Kuuliaisin lapsi, jonka olen kuunaan nähnyt ja mä olen sentään kasvattanut itse kahta sellaista.
-Mä... Sä olet ihan oikeassa. Ei Fanny ole enää lapsi,
Elliot tunnusti asian itselleen ensimmäisen kerran.
Tämän johdosta hän kävi vaimonsa kanssa pitkän keskustelun ja Fanny sai vihdoin luvan käydä kampaajalla, shoppailla yksinään ja sen seurauksena tyttö puhkesi täyteen kukkaan.
Fanny suuntasi serkkunsa Freyan, sekä heidän yhteisten ystäviensä Josefinan ja Teulian kanssa paikalliseen rantabaariin. Järkyttyneenä hän katsoi, miten Freya asteli suoraan tiskille ja alkoi tilata itselleen juomaa.
-Neidit on hyvät ja käy istumaan vaan,
baarimikko ehdotti. Fanny oli ihan varma, että tämä tiesi heidän olevan alaikäisiä, mutta myi silti heille mietoja paukkuja.
Freya käyttäytyi luontevasti ja sai hetken päästä lasin eteensä.
Tytö kerääntyivät hänen ympärilleen.
-Aiotko sä todella juoda tuon,
Josefina suhahti erittäin hiljaa, lähes huuliaan liikuttamatta ja Freya nyökkäsi.
Fanny ja Josefina katsoivat toisiaan järkytyksestä ihastuneina Freyan yli.
-Otatteko te jotain,
Freyja kysyi.
-Mä... tuota...,
Josefina takelteli.
-Mitä sä suosittelisit,
Freya kysyi ja katsoi baarimikkoa flirttaillen. Tämä väläytti valkohampaisen hymynsä ja teki Josefinalle miedon version paikallisesta suosikkidrinkistä.
Fanny jähmettyi nähdessään äkkiä tätinsä Morganin baarissa, mutta tämä ei näyttänyt huomaavan tyttöjä.
Saatuaan drinkit juotua tytöt siirtyivät tanssilattialle.
Heidän esityksensä oli loppuun asti hiottu ja sai suunnattomat suosionosoitukset paikalle kerääntyneeltä yleisöltä.
Muiden tyttöjen lähdettyä Freya jäi yksinään tanssimaan vielä joksikin aikaa. Hänen päässään leijaili ihanasti ja hän tunsi olonsa kevyeksi ja irralliseksi. Vihdoin hän oli aikuinen, hän ajatteli. Tai no, melkein aikuinen. Mutta; häntä oli kohdeltu kuten aikuista, tyttö tuumi ja leveä hymy levisi kasvoille.**********Freya on ollut helppo lapsi kaikin puolin. Nyt hän alkaa kolistella kaltereita ympärillään ja pyrkii vapauteen. Emmalla ja Halilla on mielenkiintoisia aikoja edessä.2 kommenttia:

 1. Aiemmin olin vahvasti sitä mieltä, että Freya tulee olemaan paljon Hildaa yksinkertaisempi tapaus teininä. Nyt en ole enää ihan täysin varma. Hilda saattoi välillä äksyillä ja kiukutella vahvastikin, mutta hän oli kuitenkin melko tottelevainen, eikä esimerkiksi juonut alkoholia alaikäsenä. Emmalla ja Halilla on tosiaan mielenkiintoisia aikoja edessä.

  Pakko muuten sanoa, että Freya on tosi nätti. Vaikka hän näyttääkin piirteidensä puolesta enemmän äidiltään, niin on hänessä sopivasti isänsäkin näköä. :) Mun simit taas tuppaa olemaan lähes aina jomman kumman vanhempansa kopioita. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Freya on levoton luonnonlapsi, pikkuvanha, mutta silti varsin viaton. Hän ajattelee ymmärtävänsä kaiken ja sen kautta hän kokee olevansa jo niin aikuinen. Se on hänen isoin kompastuskivensä tulevina aikoina.

   Freyasta tuli todella nätti, olen itse samaa mieltä. Hän on mulla ensimmäinen lapsisim, joka on nelosessa väläyttänyt murusia tulevasta ulkonäöstä vanhempana. Sittemmin mun sivupeleihin on syntynyt paljonkin simejä, joista osasta on nähnyt jo taaperona, että tästä on tulossa oman näköisensä. Normaalistihan taaperot on aika "massaa".

   Poista