8.12.2018

41. Loma Selvadoradassa

Brindleton Bayssa Parkereiden pieni perhe nukkui rauhallisesti kaikesta pinnan alla kuohuvasta huolimatta. Casper tosin ei tiennyt mistään mitään ja sen pieneen maailmaan mahtui vain paljon rakkautta.
Kylvyt eivät olleet koiraherran suurta herkkua, mutta kun Cia lempeästi houkutteli tämän ammeeseen ja pehmeästi puhellen ohjaili pesun läpi, Casper hehkui onnesta.
Koulutettaessa Casper osoittautu erittäin fiksuksi tapaukseksi.
Se ymmärsi lähes välittömästi mitä sen emäntä halusi ja Cia riemuitsi onnistuessaan.
-Oikein hieno poika,
Cia suorastaan lauloi ja kaiveli shortsiensa taskua.
-Ole hyvä. Oot tän makupalan kyllä ansainnut ja nyt oot ahkeroinut niin hyvin, että mennään vähäksi aikaa sohvalle lepäilemään.
Casperin häntä alkoi heilua välittömästi. Se ymmärsi sanan sohva.
-Hieno poika, ihana poika.
-Sä taidat tykätä tästä, eikö vaan?
Casper urahti tyytyäisenä kääntyessään selälleen ja Cian rapsuttaessa sitä rintakehästä.
-Mun lento lähtee ihan Selvadoradaan ihan kohta. Mark haluaa saada lapsen ja mun on pakko päästä hetkeksi ajattelemaan jonnekin kaikessa rauhassa.
Casper katsoi tyynen tasaisesti emäntäänsä.
-Sä et taida ymmärtää yhtään mitä mä höpötän. Et tietenkään ymmärrä, mut ei sen oo niin väliä. Mua pelottaa. Kaikki. Ihan kaikki. Mitä jos mä en haluakaan lasta? Tai haluan mutten saa? Mitä jos musta tulee huono äiti? Eihän mulla ole minkäänlaista esimerkkiä siitä, millainen on hyvä äiti.
Cia kuulosti hyvin surulliselta ja Casper vingahti. Nopeasti nainen kurottui silittämään koiraa.
-Ei mitään hätää. Kaikki hyvin.
Casper ei kuitenkaan ollut täysin vakuuttunut ja seurasikin emäntäänsä suihkuun. Cian sydäntä särki sulkea ulko-ovi koiran nenän edestä ja astua ulos talosta, nousta taksiin ja ajaa pois. Hän ei tiennyt vielä mitä edessä oli, mitä tulevaisuus toisi tullessaan ja astuisiko hän tähän taloon millä mielellä seuraavan kerran. Vai astuisiko enää ollenkaan?


**********
Selvadoradassa oli kuuma. Sielläkin oli kesäkausi menossa ja ilma väreili suorastaan. Cia tunsi hien kohoavan iholleen välittömästi ja selästä tuli nihkeä. Hän kävi purkamassa laukun nopeasti ja suuntasi sen jälkeen Selvadoradan torille, jonne Mark oli häntä opastanut menemään.
-Hei. Olen Cia Parker ja...
-Ai hei! Mark soittikin ja kertoi, että olet tulossa! Tervetuloa Cia! Ja sinähän olet Cloen siskokin, eikö totta?
-Jo-joo.
-Meillä on sinulle muutamia juttuja heti valmiiksi annettavaksi tulevia päiviä ja viikkoja varten, riippuen toki kuinka pitkään haluat olla täällä.
-Jaha...
Cian meni ehkä ensimmäistä kertaa elämässään täysin sanattomaksi. Häntä ensinnäkin hämmensi se, että tämä nainen näytti ihan hurjan paljon hänen edesmenneen Bella -tätinsä tyttäreltä Carrielta. Sen lisäksi hän toki oli tiennyt, että Mark taatusti ilmoittaa hänen tulostaan, mutta että hän saisi jonkinlaisen varustepaketinkin.
-Aileen, onko tämä se Markin pikkuvaimo,
tumma nainen huuteli myyntipöydän takaa.
-On,
vastasi vaalea nainen.
-Tulkaahan tänne sieltä!
-Niin tosiaan, minä olen siis Aileen ja hän on Consuela.
-Ja minä olen Tammy.
Cia katsoi viimeksi puhunutta naista varovaisesti, sillä naisen äänensävyssä oli jotain lähes vihaista.
-Hei Tammy.
Nainen katsoi häntä pitkään ja nyökkäsi sitten.
-Sinussa ei ole paljon sisaresi näköä. Hän on kaunis, paljon kauniimpi kuin sinä.
-Niin onkin! Mitä sitten,
nyt Cia alkoi jo hermostua. Hän ei ymmärtänyt miksi nainen käyttäytyi hieman hyökkäävästi.
-Cloe on minun ystäväni ja sinä veit häneltä Markin,
Tammy sanoi ja katsoi teräksisesti Ciaan.
-Ensinnäkään: Mark ei ole eikä ole ollut kenenkään omaisuutta. Koskaan. Hänellä on vapaa tahto, ihan kuten sinulla, minulla ja sisarellanikin. Toisekseen: he eivät koskaan seurustelleet. Joten jos sä haluat lähteä tappelemaan mun kanssa tästä asiasta, niin antaa tulla vaan. Mulla ei oo mitään puolusteltavaa eikä hävettävää,
Cia sanoi napakasti ja näytti koko olemuksellaan, että häntä oli turha pelotella. Tammy katsoi häntä vielä hetken ja nyökkäsi uudestaan.
-Ehkä, mutta en siltikään pidä sinusta.
-Tunne on molemminpuolinen.
Tämän jälkeen Cia kääntyi kannoillaan ja käveli torin laidalla olevaan baariin.
Hän tilasi itselleen syötävää ja rauhoitti mieltään keskittyessään ruokailuun. Hänen pitäisi joogata, hän tuumi.
Palattuaan majapaikkaan Cia pysähtyi hetkeksi. Toisaalta kaikkialla oli täydellisen hiljaista, mutta ulkoa kuitenkin kantautui vaimeana viidakon jatkuva humina ja eläinten äänet.
Hän tunsi itsensä äkkiä hyvin yksinäiseksi.
Nopeasti Cia kiiruhti iltapesulle ja peiton alle. Hän avasi ikkunat, jolloin viidakon äänet tulivat sisälle huoneeseen. Ne rauhoittivat hänen levotonta mieltä ja sydäntään.
Muutama kyynel vierähti nukahtavan naisen silmästä tyynylle, mutta väsymys vei voiton eikä suru ja ikävä seuranneet häntä uneen. Cia nukkui levollisesti ensimmäisen yönsä Selvadoradassa.**********


Cia on selkeästi sinut jo sen asian kanssa, että Cloe oli aikanaan ihastunut Markiin ja hänen väliintulonsa aiheutti sisaren sydämen murtumisen. Hän ei enää pyytele asiaa anteeksi. Sen sijaan lapsiasia on vielä täysin vaiheessa hänen mielessään. Loma Selvadoradassa tuo ratkaisun lopulta naisen kysymyksiin.
3 kommenttia:

 1. Tavallaan ymmärrän Tammyn käytöstä, koska Cloe on hänen ystävänsä. Kuitenkin suurimmaksi osaksi olen Cian puolella tässä asiassa, koska no Mark ja Cloe eivät tosiaan koskaan seurustelleet. Toivottavasti hän saisi parempaa kohtelua ja viettäisi muutenkin lopun lomastaan positiivisemmissa tunnelmissa. :) Saa nähdä mihin nainen päätyy lapsiasiaan liittyen.

  VastaaPoista
 2. Olen Jennan kanssa samoilla linjoilla siitä, että Tammyn käytös oli tavallaan ihan ymmärrettävää. Tammy on kuitenkin Cloen ystävä, ja tietää että miten rikki Cloen sydän meni kun Mark ei ollutkaan kiinnostunut hänestä. Silti ärsytyksen avoin näyttäminen Cialle ei ole kovin kypsä tapa toimia. Onneksi Cia on tullut sen verran sinuiksi tunteidensa kanssa, ettei koe enää syyllisyyttä niistä ja on tarpeen tullen valmis puolustamaan itseään, sillä hänen sanansa siitä ettei Mark ole kenenkään omaisuutta eikä ole koskaan ollutkaan pitävät paikkaansa.

  Toivottavasti matkan vaikutus on toivotunlainen ja hän saisi setvittyä ajatuksiaan siinä määrin että saisi tehtyä jonkinlaisen päätöksen lapsiasiassa.

  VastaaPoista
 3. Cia kasvaa hetki hetkeltä aikuisemmaksi, löytää itseään ja saa siinä sivussa varmuutta. Tästä on osoituksena vastaus, jonka hän Tammylle antoi.
  Matkan aikana Cia kohtaa kysymyksiä, joihin hänen on löydettävä vastaukset ja näistä enemmän seuraavassa osassa, jonka ehdinkin jo julkaista ennen vastausta =) Viime viikko on ollut vähän kiireinen eikä ne kiireet taida tästä ennen joulua helpottua... =D

  VastaaPoista