3.7.2019

61. Windenburg, here we come again

Parissa, kolmessa seuraavassa osassa mennään vauhdilla eteenpäin ja niputetaan tarinasta muutamia "vuosia". Tämä siksi, että vauvojen ja taaperoiden kehitysaika on ihan kuolettavan tylsää toistoa sukupolvesta toiseen ja tällä kertaa skippaan sen osuuden. Tarinassa muutetaan myös uudelle tontille ja tähän on syy. Ilmeisesti tuo 64 x 64 tontti on nelosessakin niin iso tontti, että pelin edetessä se ns. hajoaa. Tiskaaminen ei enää onnistunut yhtäkkiä lainkaan. Tiskit oli löydettävä ympäri taloa ja vietävä itse astianpesukoneeseen tai roskiin. Samoin portaissa kulkemisesta alkoi tulla ongelma, joten katsoin parhaaksi rakentaa uuden talon ja siirtää perheen pienemmälle tontille. Tarinassa tälle muutolle on toisenlainen syy.

Tällä viikolla tulee poikkeuksellisesti kaksi osaa, joista ensimmäinen siis tässä. Osia on nyt valmiiksi kuvattuina ja kirjoitettuina jonkin verran.


**********
Vielä Enyan ollessa vauva Cat tuli uudestaan raskaaksi. Tämä raskaus oli erittäin helppo, mitä nyt pahoinvointi vaivasi hetkittäin.
Enyasta kasvoi kultahiuksinen pieni tyttö.
Elijahin syntyessä Denver oli saanut koottua itsensä juomisen osalta hetkeksi ja hän suoriutui isän roolistaan kohtalaisen hyvin. Ei mennyt kuitenkaan kauaa, kun juominen alkoi uudestaan ja työt alkoivat sen vuoksi laahata pahasti perässä ja perheen tulot tipahtivat radikaalisti.
Cat oli kolmatta kertaa raskaana ja taloudessa oli jo kaksi taaperoa. Hän ei ehtinyt mitenkään jokaiseen tilanteeseen mukaan ja lapset saivat pitkälti tehdä mitä tahtoivat. Denverin juominen, lasten hoito, raskaus ja talouden ylläpito alkoivat vaatia naisesta veronsa.
Lopulta perhe oli siinä tilanteessa, että rahat eivät riittäneet enää ylläpitämään isoa taloa ja sen juoksevia kuluja. Caterina teki raskain mielin päätöksen myydä talo ja silloin he riitelivät Denverin kanssa ensimmäisen kerran. Lopulta mies kuitenkin ymmärsi, ettei ollut enää muuta vaihtoehtoa kuin myynti ja muutto. Cat löysikin heille erittäin edullisesti ison, yksikerroksisen talon lähes Windenburgin keskustasta.
Talo oli rakennettu aikapäivää sitten ja siitä kielivät sen kivijalka sekä rouheat laudat. Niissä oli kuitenkin Caterinan mielestä luonnetta ja hän piti siitä, miten vaalea puu yhdistyi tummaan.
Isabelle saapui ensimmäisenä vieraaksi. Hän oli tyytyväinen saadessaan jättää hetkeksi ison lapsikatraansa. Isacilla ja Izziellä oli nyt neljä lasta: Ryder, Ryan, Ray ja Randy.
-Onpa teillä ihanan raikas keittiö,
Izzie henkäisi katsellessaan ympäriinsä.
-Tule peremmälle sieltä,
Cat kehotti hymyillen lämpimästi. Heidän perheessään oli sillä hetkellä kolme taaperoa: Enya, Elijah ja Elliot.
Iso, yhtenäinen tila toimi paitsi keittiönä, myös olohuoneena ja ruokatilana.

Toim.huom.
Tila ja taulut tulevat vielä muuttumaan. Nämä taulut on peliin tehnyt Juwels64 eli ne eivät ole CC-tavaraa, vaikka ovatkin erinäköisiä.
Isosta tilasta lähti käytävä makuuhuonetiloihin talon toiselle puolelle. Heti vasemmalla oli Enyan tulevan huoneen ovi ja sitä vastapäätä pesuhuoneen ovi.
Käytävä laajeni hieman ja sinne syvennykseen oli tehty työtila Denverille. Mies oli nyreissään siitä, että enää hänellä ei ollut omaa työhuonetta, mutta Cat oli todennut, että tehty mikä tehty ja tästä oli turha näyttää pitkää naamaa. Denver ymmärsi jopa hieman hävetä.
Taaperoilla oli oma, isohko huone, jossa he mahtuivat nukkumaan ja jossain määrin leikkimäänkin.
Pojille oli sisutettu tulevaa varten valmiiksi oma huone.
Denverin ja Catin makuuhuone oli varsin viihtyisä soppi ja Caterina oli raahannut mukanaan sinne kehdonkin. Osoittautui, ettei se ollut turhaa, sillä Cat oli jälleen kerran raskaana.
Ryderille oli tehty tyttömäisen värinen huone ja Caterina kovasti toivoi, että neljäs lapsi olisi tyttö.
-Tosi vaaleat värit näin lapsiperheeksi,
Izzie totesi lainkaan moittimatta.
-Juu, niin on, ja sulle voin kertoa: neljäs pulla on jo uunissa.
Izzie alkoi nauraa.
-No ei se mitään. Meillä on viides. Laahaatte vieläkin jäljessä.
Aikuiset nauroivat hersyvästi ja lapset alkoivat nauraa myös, ymmärtämättä miksi nauretaan. Tämä kirvoitti naisista entistä makeamman naurut.
-Sain vihdoin Elijahin nukahtamaan,
Cat sanoi väsyneesti ja tajusi sitten, että Denver istui drinkin kanssa lastenhuoneessa.
-Denver,
hän suhahti moittivasti.
-Älä nyt. Yksi paukku,
mies totesi hyväntuulisesti.
Sillä kertaa se todellakin jäi yhteen ja ilta päättyi aikuisten osalta sopuisasti.
Enya oli vanhimpana lapsena ja ainoana tyttönä kohtalaisen ilkikurinen ja aina valmis jekuttamaan veljiään kun tilaisuuden sai.
Elijah ( oikealla ) jo ymmärsikin, että sisko ei aina puhunut ihan totta, mutta Elliotiin Enyan jutut upposivat toistaiseksi täydestä.
Ajan kanssa Cat sai talomyynnistä jääneillä ylimääräisillä varoilla rakennutettua itselleen kasvihuoneen. Hän ymmärsi viisaasti, että hänen olisi kasvatettava suurin osa heidän ruokavarannoistaan itse, sillä Denverin tilipussin varaan ei voinut laskea mitään. Cat oli alkanut myös maalata pitkästä aikaa, lähinnä lasten päiväunien aikaan, ja sitä kautta hän sai katettua osan juoksevista kuluista.

Tyytyväisenä nainen katseli kättensä työn tuloksia. Pian täältä saataisiin satoa ja tuoretta syötävää pöytään.**********


Caterina on hyvin pitkämielinen nainen. Hän on jaksanut ja jaksanut, yli oman itsensäkin, kantaa kaiken harteillaan ja jatkaa sitä edelleenkin. Denverin juominen on alkanut saada todella ikäviä piirteitä. Edes lasten syntyminen ei ole saanut häntä lopettamaan, ainoastaan vähentämään tilapäisesti.


3 kommenttia:

 1. Mä toivoin niin kovasti, että lapsen saaminen olisi saanut Denverin heräämään ja tajuamaan, ettei hän voi jatkaa tuolla linjalla, mutta ei. Edes talon myyminen ei saanut häntä havahtumaan, valitettavasti. Toivoisin, että vielä tulisi se hetki, kun Denver saisi hankittua apua tai lopetettua juomisen vaikka ihan omin päin. Lapset ovat vielä pieniä, mutta kohta hekin alkavat jo ymmärtää, ja isän alkoholismi ei varmastikaan ole lapsien kannalta mikään miellyttävä asia.

  Caterinan pitkä pinna on mielestäni sekä siunaus että kirous tässä tilanteessa. Siunaus siinä mielessä, että hän jaksaa pyörittää tuota arkea ja taloutta vaikka lapsia on jo kolme, neljäs tulossa ja alkoholistimies aiheuttaa myös harmaita hiuksia. Kirous se on siinä mielessä, tämä tavallaan mahdollistaa Denverin juomisen jatkamisen. Eihän Caterina toki ole vastuussa miehensä tekemisistä, mutta toisaalta, jos Caterina olisi lähtenyt menemään lasten kanssa, niin olisiko tämänkaltainen menetys saanut hänet havahtumaan ja tekemään ryhtiliikkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet erittäin hyvien päätelmien ja kysymysten äärellä ja totta on, että tilanne ei voi jatkua noin loputtomiin. Caterinan on tehtävä ratkaisunsa, tavalla tai toisella, ja pian. Nainen alkaa olla lopussa eikä hänenkään voimavaransa riitä ikuisesti. Kuten totesit: hän itse mahdollistaa Denverin juomisen.

   Kaikkein vaikeinta päihderiippuvaisen läheisille on selän kääntäminen, käytännössä hylkääminen. Cat taistelee tätä hylkäämistä vastaan. Hän ei halua tehdä sitä. Hän ajattelee, että saa omin voimin kannateltua tilannetta niin kauan, että mies lopulta raitistuu. Mikä on se hetki, kun Caterina tajuaa, että Denverin juominen ei lopu, tekee hän mitä tahansa?

   Poista