1.10.2018

26. Piperin loma ja sen seuraukset

Osia on nyt niin paljon valmiina, että tästä lähtee vähäksi aikaa taas tiheämpi julkaisutahti.
**********

-Mummi meni pois,
tummahiuksinen Coco sanoi sisarelleen ja Cheyenneltä pääsi säälittävä vinkaisu.
-Mummi tulee,
Cheyenne vaati tiukasti ja alkoi huutaa sen jälkeen suoraa huutoa.
-Mikä ihme meteli täällä on,
Benny kysyi tullessaan viivana paikalle.
-Mummi pois,
Cheyenne itki isälleen lohduttomasti.
Bennyltä meni hyvä tovi saada kaksoset rauhoittumaan, sillä Coco pillahti itkuun sisarensa itkun hätäännyttämänä. Mies pyyhki hikeä katsoessaan  vihdoin rauhallisesti nukkuvia pienokaisia. Tästä tulisi vaikea viikko, hän pohti itsekseen.
Piper oli kuin olikin lähtenyt, tosin vain Bellan luokse.
-Voi äiti, ihanaa että tulit! Ja kuule, sun ei tarvii tehdä mitään muuta kuin nauttia nyt! Me hoidetaan kyllä tämä kolmikko,
Bella sanoi halaten äitiään lämpimästi.
Tämä kolmikko seisoi katsomassa alahuuli pitkällä sitä kun äiti halaili heille lähes vierasta naista. Cathleenilla oli punaiset hiukset, keskellä seisoi Cole ja vaalea Carrie oli veljensä oikealla puolella. Piper katsoi taaperoita hellästi ja alkoi jututtamaan näitä. Ei mennyt kuin hetki ja sosiaaliset pienokaiset olivat isoäitinsä lumoissa.
Piper henkäisi ihastuksesta astuessaan tyttärensä kotiin ensimmäistä kertaa remontin jälkeen. Hänen omat taulunsa olivat näyttävästi esillä perheen kotona.
Bella oli elementissään lastensa kanssa. Hän ei ollut edes ymmärtänyt haluavansa olla äiti ennen kuin lapset olivat syntyneet. Mitä siitä, että näitä olikin tullut kerralla kolme! Bellan suuri sydän riitti kaikille ja hän rakasti miestään syvästi lastensa lisäksi.
Piperista oli aivan ihanaa olla pelkkä avulias käsipari, joka sai jutella pienokaisten kanssa heitä varsinaisesti hoitamatta. Kyllähän hän Bennyn ja Lianan lapsia rakasti, tietenkin, paljonkin, mutta pariskunta oli jättänyt aivan liikaa vastuuta lastenhoidosta isoäidin harteille. Piper ei ollut enää nuori, vaikka turhamaisena hän oli värjännyt harmaantuneet hiuksensa takaisin mustiksi ja näytti ikäistään paljon nuoremmalta kaikin puolin.
-Milloin mummi tulee,
Coco kysyi isosiskoltaan tämän leikittäessä ja viihdyttäessä häntä ruokailun aikana. Kyseinen kysymys oli kaikunut näissä seinissä jo monesti, toisinaan itkun kera.
-Ei mene enää kauaa,
Cloe vastasi.
-Yksi-kaksi yötä?
-Kaksi yötä vielä,
vakuutti Cloe ja sai Cocolta leveän hymyn palkaksi.
Kyllä Cloe itsekin kaipasi isoäitiään ja kaikkien tietämättä hän vuodatti joka ilta kyyneleitä nukahtaessaan ilman Piperin lempeää peittelyä. Kolmikosta Cloe oli Piperille läheisin, ihan ymmärrettävästi.
Päivät kuluivat kuin siivillä ja kaksoset viettivät vanhempien töissäoloajan päivähoidossa. Tytöt olivat kotiin tullessaan niin nälkäisiä ja väsyneitä, että heidät sai ruuan jälkeen kantaa suoraan nukkumaan. Lianakin oli alkanut pikkuhiljaa rentoutua, vaikka Piperin lähtö oli ensin saanut hänen hermonsa kiristymään äärimmilleen.
Lasten nukahdettua pariskunta oli ottanut tavakseen kuherrella makuuhuoneensa rauhassa. He olivat lähentyneet pitkästä aikaa toden teolla.
Benny kuiskutteli vaimolleen hävyttömiä juttuja,
joille Liana tirskui kuin teinityttö.
Kuhertelu johti väistämättä yhteisiin lemmenhetkiin ja Parkereiden talossa oli elo rauhaisaa.
Piper palasi viikon lomansa jälkeen ja asiat sujahtivat omiin uomiinsa. Isoäiti oli täynnä energiaa ja hän otti tavakseen iltaisin juoda miedon alkoholijuoman, johon hän Bellan ohjeiden mukaisesti sekoitti tiettyjä yrttejä.
Juoma auttoi häntä jaksamaan ihan eri tavalla. Ikä oli tullut Piperille jo vastaan ja hän ei vain enää jaksanut asioita samalla tavoin kuten ennen.
Liana alkoi hänkin viihtyä anoppinsa seurassa ja talossa vallitsi yleensä varsin hyvä tunnelma.
-Älä mummi enää ikinä lähde pois,
Cloe sanoi Piperille ja tämä sai naisen sydämen vuotamaan yli. Hän veti tytön tiukasti kylkeensä.
-Mummi ei ole lähdössä enää minnekään,
Piper vastasi. Hän tunsi syvää haikeutta siitä, ettei hän ehkä näkisi koskaan Cloen kasvavan teiniksi, ei ainakaan aikuiseksi. Hän olisi niin kovasti halunnut olla paikalla näkemässä kuinka tämä ihana nuori tyttö löytäisi puolison ja tulisi aikanaan äidiksi. Näitä mietteitä hän ei kuitenkaan jakanut kenellekään, kaikkein vähiten lapsille.
Piperin elämä helpottui melkoisesti lisää sen jälkeen, kun Coco ja Che kasvoivat lapsiksi. Tytöt olivat varsin omatoimisia ja Piperin tehtäväksi jäi korkeintaan satujen lukeminen.
"Eräänä päivänä kuningas antoi visiirilleen käskyn. Tämän piti hankkia hänelle tavan mukaan vaimo. Visiiri lähti toimittamaan asiaa muttei löytänyt koko kaupungista yhtään tyttöä. Hän palasi kotiin harmissaan, masentuneena ja peloissaan kuninkaan takia. Visiirillä itsellään oli kaksi kaunista, viehättävää ja sulokasta tytärtä."
-Ooh, ihan kuin me,
Che huokaisi ja hymy väreili Piperin suupielissä.
-No mutta mä en ainakaan haluis sen kuninkaan vaimoksi,
Coco kivahti.
-Et varmasti haluaisikaan,
Piper myötäili ja jatkoi,
-mutta tämä kertomuksen tytär, Shahrazad, on neuvokas nuori nainen ja hän... No niin, enpä kerrokaan vielä vaan luetaan tämä luku loppuun.
-Lue mummi,
Che hihkui ja Coco pyöräytti silmiään. Hän oli enemmän poikatyttö ja häntä vähät kiinnosti pojat.
Sadun loputtua kaksoset kävivät iltapesulla ja vetäytyivät nukkumaan. He eivät olleet halunneet omia huoneita, eivät edes omia vuoteita. Heidän siteensä oli niin vahva, että he halusivat välttämättä nukkua mahdollisimman lähellä toisiaan.
Coco ja Che eivät olleet jättäneet kaksoskieltään, kaksosta, kuten he itse sitä kutsuivat, ja he juttelivatkin usein pitkiä pätkiä asioita muiden ymmärtämättä.
-Coco, oikeesti, on aika epäystävällistä puhua kaksosta kun Cloe on samassa pöydässä,
Che sanoi yllättäen ja loi vanhempaan sisareensa huolestuneen silmäyksen.
Coco vaikeni ja alkoi murjottaa.
-Ei Che varmaan tarkottanu sitä kauheen epäystävälliseksi Coco,
Cloe alkoi välittömästi rakentaa rauhaa sisarusten välille. Tummahiuksinen kaksonen ei vastannut mitään, katseli vain umpimielisesti eteenpäin. Hänen sisällään kuohui. Tämä oli ensimmäinen kerta hänen elämässään, kun Che asettui häntä vastaan avoimesti. Coco ei tiennyt mitä ajatella. Hän nousi mielenosoituksellisesti pöydästä ja Liana huusi turhaan tytön perään likaisesta lautasesta.
-Äiti, mä hoidan,
Cloe sanoi Lianalle ja nainen loi tyttäreensä hellän katseen. Cloe oli ihan liian hyvä, hän ajatteli itsekseen, ihan liian hyvä.


**********Piper sai levättyä ja Benny ja Liana liennytettyä avioliittoaan uhkaavaa kriisiä. Kaksosten välille syntyi juopa ja saa nähdä millaisia seurauksia sillä asialla on.4 kommenttia:

 1. Hyvä että Piper pääsi hetkeksi vapaalle ja Bennyn ja Lianan välit saatiin myös paranemaan ennen kuin mitään kenties peruuttamatonta tapahtui. Eihän tämä sitä takaa etteikö tulevaisuudessa tapahtuisi mutta ainakin tällä hetkellä kaikki on hyvin.

  Kaksosten kinasta en viitsi liiemmin huolestua. Tilanne on molemmille uusi, kun aiemmin he ovat olleet niin tiivis kaksikko, mutta nyt he alkavat ehkä hieman erottautumaan toisistaan. Se voi olla ehkä ihan hyväkin juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piper sai kuin saikin hengähdystaukonsa ja toisin kuin pelkäsi, Lianakin alkoi voida paremmin kun anoppi ei ollut nurkissa pyörimässä koko ajan. Todennäköisesti Cloe otti mummin puuttumisen raskaimmin.

   Kaksosilla on ollut luonteenomaisen läheinen suhde ja taatusti tämä ravistelee tavalla tai toisella molempien elämää.

   Poista
 2. Piperin loma tosiaan vaikutti olevan hyvä idea, onneksi hän sai nyt rentouduttua sen verran, että jaksaa olla vielä lastenlastensakin kanssa, kunnes hänestä ehkä aika jättää. Toivotaan että Bennyn ja Lianan välit pysyvät parempina ainakin jonkin aikaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piperin aika alkaa tosiaan olla lopuillaan, joten hyvä että hän sai nauttia vielä hetken levostakin ennen kuin hän vetää viimeisen henkäyksensä.

   Liana ja Benny kuhertelevat toistaiseksi, mutta mitä tulevaisuus tuo heidän eteensä? Siitä en vielä kerro mitään =)

   Poista