1.6.2018

18. Teinihormoneja talon täydeltä

Seuraavat kaksi osaa vievät tarinaa vauhdilla eteenpäin.


**********
Bennyn herätessä oli Liana jo lähtenyt. Tyttö oli hiipinyt vähin äänin ulos talosta ja vaikka poika ymmärsi miksi, hän olisi kovin mielellään halunnut herätä tämän viereltä. Muistot eilisestä vuoroin kuumensivat poskia, vuoroin saivat ne kalpeiksi. Benny oli sekä ylpeä että kauhuissaan siitä, mitä oli tapahtunut. Häntä hetkittäin jopa hieman kadutti. Kirsikankukkatee oli laittanut hänen ja Lianan tunteet ja pään niin sekaisin, että he kumpikaan eivät olleet osanneet vetää jarrusta ajoissa.
Noin sadannen kerran sinä aamuna Benny tarkisti puhelimestaan, joko Lianalta olisi tullut viestiä, ihan mitä tahansa, mutta toistaiseksi tyttö oli vaiti. Pelko kurkkua kuristaen Benny siirtyi alakertaan aamupalalle.
-Benny, äläpä mene minnekään. Jutellaanpa hieman,
Ash sanoi matalalla ja hiljaisella äänellä. Oliko Benny kuvitellut pystyvänsä syömään? Kurkku kuroutui juuri umpeen, poika tuumi.
-Hmph,
hän ynähti, sillä suu oli aivan liian kuiva sanojen muodostamiseen.
-Noin jatkossa: meille ei sitten tule tämän katon alle tyttöystäviä yökylään,
Ash sanoi painokkaasti ja yritti parhaansa suitsia huvittunutta hymyä. Pojan kauhistunut katse kutitti isän nauruhermoja pakottavasti.
-Mi-mitä?
-Sanotaanko näin, että olipa hyvä kun äidilläsi oli eilen illalla tosi kova päänsärky ja hän otti vahvasti väsyttävän särkylääkkeen.
Ash katsoi kuinka värit vaihtelivat pojan kasvoilla pahoinvoinnin vihreästä heleään punaiseen. Hän puri kieltään.
-Ai niin, yksi asia vielä. Angie näki teidät.
Benny muuttui täysin jääkylmäksi kauhusta.
-Nä-näki?
-Romantiikkafestareilla. Teillä oli niin kiihkeät tunnelmat Lianan kanssa, oletan tuntomerkeistä päätellen hänen olleen Liana, että te olitte täysin sokeita ympäristölle. Angien mukaan hän harkitsi hetken jo heittävänsä niskaanne sangollisen jääpaloja.
Ash ei kyennyt enää pidättelemään nauruaan kun Benny melkein heitti lautasen tiskipöydälle ja pakeni paikaltaan. Hän pyyhki naurunkyyneleitä vaimonsa saapuessa alakertaan. Piper loi häneen tasaisen, pitkän katseen ja Ash purskahti uudelleen nauruun.
Tästä kaikesta tietämätön Bo valmistautui huolella tapaamiseen serkkujensa kanssa. Hän oli selkeästi turhamaisempi kuin veljensä ja käytti lämpimiin aamusuihkuihin hyvän tovin.
Thomas ja Alex olivat pyytäneet hänet mukaan viettämään päivää altaalla. Bo toivoi saavansa vähän väriä pintaan... ja kenties pääsevänsä siinä ohessa vähän flirttailemaan tytöille. Veljen menestys tyttörintamalla asetti hänelle lieviä paineita.
-Ei yhden ainutta friidua missään,
Thomas totesi epäuskoisena ja Bo katseli huolestuneena ympärilleen.
-Mä laitoin just viestiä parille kaverille. Ehkä ne tulee käymään täällä ja tuo muutaman tytön mukanaan,
Alex sanoi.
-No mut hei, jos muijat ei löydä tänne niin sitten ei voi mitään. Ei ne tiedä mitä menettää,
Bo leveili ja lähes aikuinen Thomas katsoi lievästi huvittuneena serkkuaan.  Tältä ei näyttänyt ainakaan itsevarmuutta puuttuvan ja Thomas olikin ihan varma, että ei kestäisi kauaa kun Bo löytäisi itselleen tyttöystävän kainaloonsa.
Alex istahti takaisin altaan reunalle.
-Sä taidat olla ihan yhtä tulinen ja jääräpäinen kuin kakarana?
-Kokeile pahempi,
Bo tokaisi ja sai molemmat pojat nauramaan.
-No ei sulta ainakaan itseluottamusta puutu.
-Ei ne asiat itkemällä tapahdu eikä muutu,
Bo totesi ikäisekseen hyvinkin kypsästi ja sai serkkunsa hämmästymään entisestään.
-Sun broidis oli paljon epävarmempi ensi alkuun.
-Benny on ollu aina sellanen vähän nörtinpuoleinen. Pehmeä.
Bo kohautti olkapäitään ja jatkoi:
-Mut kyllä se on ryhdistäytynyt ihan tosissaan viime aikoina ja ehkä siitäkin vielä mies tulee.
Thomas ja Alex nauroivat melkein vedet silmissä.
-On sulla ainakin puheet,
Thomas sanoi hyväksyvästi.
-Osaan mä muutakin ku puhua. Onks teil nälkä? Mä voisin tehdä hampparit? Kasvishampparit,
hän täsmensi ja katsoi Alexiin, joka nyökkäsi hyväksyvästi. Tummempi hänen serkuistaan oli kasvissyöjä.
-Tääl olis hei pöytäkin missä syödä,
Alex huomautti Bon istuuduttua syömään altaanreunalle.
-Joo, mut se on varjossa ja mä yritän saada vähän väriä pintaan.
-Yhtä valkonen sä oot ku aamullakin.
-Voi paska...
-Joten tuu sieltä nyt vaan tänne istumaan ettei tarvii huutaa.
-Joo, joo, joo.
Myöhemmin pojat siirtyivät tanssilattialle. Kaikilla oli varovaisen jäykkä tanssityyli.
Mariko Okadan saavuttua vihdoin paikalle Thomas näytti pahoitellen, että hän oli kiinnostunut tästä typsykästä.
Mariko loi flirttailevan katseen hattunsa lierin alta Bon suuntaan ja poika röyhisti rintaansa ylpeänä. Hän antoi Thomasin pitää Marikon, mutta olihan tilanne ollut silti imarteleva.
Ajan kuluessa Parkereiden lapset varttuivat, omaisuus karttui ja se alkoi näkyä sisustuksessa. Seinät saivat uuden pinnan, samoin lattia. Mattoja vaihdettiin isompiin ja Piperin rakkaus värehin alkoi näkyä sisustuksessa.
Ashin työhuone sai pitää kaunissävyiset kalusteensa ja hänen uusi työpöytänsä, koneensa ja tuoli sijoitettiin lopulta olohuoneen puolelle.
Ruokahuoneessakin tuolit saivat uudet päällystykset: osa vihreät, osa keltaiset. Myös matto vaihdettiin.
Se oli yksi hujaus vain ja Bellakin oli jo teini-iässä. Sen kohtaaminen oli ollut lopulta Ashille vaikeampi paikka kuin Piperille. Kun teinejä oli nyt kolme, nämä vetivät pahimmillaan yhtä köyttä ja seinät vain rytisivät Parkereiden taloudessa.
Tällä kertaa nuoret halusivat lähteä kavereineen telttaretkelle.
-Minä sanoin, että jos sinne tulee aikuinen mukaan, niin saatte mennä,
Piper toisti päättäväisesti. Benny loi vihaa tiukkuvan katseen äitiinsä.
-Mutsi hei, ei se oo ollenkaan sama juttu ja sitä paitsi Benny on melkein aikuinen,
Bo intti.
-Melkein, mutta ei kuitenkaan.
-Ihan oikeesti mutsi! Se leirintäalue on valvottu paikka! Siellä on jo valvoja! Aikuinen! Sä voit vaikka soittaa sinne!
-Älä huuda Bo.
Benny kirosi hiljaa mielessään, puristi käden nyrkkiin ja vain vaivoin esti itseään lyömästä sitä lasipöytään. Ash sattui juuri tulloin tulemaan töistä kotiin.
-Isi-pisi, kulta-isi, puhu äidille järkeä,
Bella leperteli Ashille.
-Mistäs minun pitäisi hänelle puhua järkeä,
Ash tiedusteli.
-No kun se on niin saakelin jästipää ja kuvittelee, että me ollaan jotain helvetin pieniä kakaroita eikä osata pitää itsestämme tai toisistamme huolta,
Benny vihdoin räjähti.
-Benny, tässä talossa ei suvaita tuollaista kielenkäyttöä! Jos sinä olet kerran tulossa kohta aikuiseksi ja odotat meidän kohtelevan sinua aikuisen tavoin, sinun täytyy käyttäytyä sen mukaisesti.
Ashin ääni oli teräksinen.
-Anteeksi isä, mutta mulle ei anneta siihen mahdollisuutta. Äiti ei anna.
-Me keskustelemme tästä asiasta ensin äitisi kanssa kahdestaan,
Ash loi tiukan katseen Piperin suuntaan ja mitä ikinä nainen olikaan juuri sanomassa, tämä napsautti suunsa kiinni. Ash jatkoi:
-Sen jälkeen palaamme tähän asiaan teidän kanssanne. Nyt: saisinko syödä jälkiruuan rauhassa?
-Et sä syönyt edes pääruokaa,
Bo mutisi ja melkein vinkaisi isänsä vihaisen katseen alla.
Sen jälkeen pöytäseurue hiljeni eikä hetkeen kuulunut muuta kuin haarukoiden kolinaa kakkulautasia vasten.**********Keskityin hetkeksi pelaamiseen ja asioiden eteenpäin viemiseen simien osalta, joten aika vierähti pelissä melkoisen vauhdikkaasti. Benny on tosiaan tässä vaiheessa muutamaa päivää vaille täysi-ikäinen ja ensi osan jälkeen näemmekin sitten aikuistuneen Bennyn.

Bo on selkeästi kasvamassa hyvin vahvaluonteiseksi nuoreksi mieheksi ja Bella on edelleenkin isin pieni prinsessa. Tarkoitus on yrittää saada heitäkin esille jonkin verran.

4 kommenttia:

 1. Voin kuvitella miten vaivaantunut tunnelma tuossa Ashin ja Bennyn keskustelussa on ollut. :D Tai no Bennyn osalta vaivaantuneet ja Ashin osalta huvittuneet... Siinä Ash on kyllä oikeassa että hyvä ettei Piper ollut todistamassa illan tapahtumia. :D

  Bolla on selkeästi itseluottamusta ja -varmuutta ja se on erittäin hyvä asia kunhan se ei mene liialliseksi ja lipsahda ylimielisyyden puolelle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bo on tullut pitkän matkan arasta taaperosta tähän itsevarmaan teinipoikaan ja saapa nähdä miten hänen käy =) Ja se todellakin on hyvä, että Piper nukkui, sillä kuka tietää minkälainen kohtaus olisi ollut luvassa vanhimman pojan seikkailun johdosta =D

   Poista
 2. Kyllä minulla suupielet kohoili, kun lueskelin Ashin ja Bennyn välistä keskustelua. :D Ash ja Piper eivät taida todellakaan olla helpoilla teinikolmikkonsa kanssa, ehkä hieman helpotusta asiaan tuo aikuistuva Benny, ainakin toivottavasti. Saa nähdä mitä he vielä keksivät. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset, tai no, nuoret, ovat onneksi pikkuhiljaa kasvamassa kaikki =D Varmasti jonkinasteista teinidraamaa on vielä luvassa ja veikkaankin, että molemmat vanhemmat vielä huokaisevat helpotuksesta kun kaikki kolme lasta on lopultakin saatettu täysi-ikäisiksi =D

   Poista