2.9.2016

7. Shokkeja

En oikeastaan tähän aikaan aamusta osaa höpistä mitään järkevää, joten siirrytään suoraan osan pariin. =D


**********

Eräänä päivänä Biyu oli kadonnut jonnekin jo heti aamusta. Parisen tuntia myöhemmin Aleksi sai puhelinsoiton ja vaimo pyysi häntä kaupunginpuistoon. Aleksi hieman kummasteli, kun Biyu näytti siltä ettei pysy nahoissaan ja nainen suorastaan hehkui.
-Minun on ihan pakko kertoa sinulle heti,
vaimo selitti innoissaan.
-Meille tulee vauva! Pieni poika! Voitko kuvitella?Vauva? Poika? Mitä hemmettiä Biyu horisi? Ei, Aleksi ei todellakaan voinut kuvitella!-Mitä ihmettä sinä tarkoitat? Mikä vauva? Miten?-No, miten vauvat nyt saa alkunsa? Kaksi simiä menee yhdessä sänkyyn ja...
Biyu oli hieman kärjekkään oloinen. Aleksi ei ollut reagoinut lainkaan kuten olisi olettanut. -En minä osaa olla isä! Eihän minulla ole koskaan ollutkaan isää! Eikö siitä voisi... no, tiedätkö?
Aleksi heilautti päätään vähän sivulle.-Hankkiutua eroon? Niinkö? No jos se on kerran sinulle niin helppoa, niin sano se sitten ääneen! Ja ei, ei voi!
-Älä huuda Biyu...-Aleksi Wuorenheimo, yritäpä vielä kertaalleen ehdottaa, että minä teetän abortin ja sinä heräät joku aamu astetta verran leveämmällä hymyllä varustettuna,
Biyu sähisi.
-Sinusta tulee isä ja sinusta tulee hyvä isä. Ja jos sinä et tiedä miten, niin sitä varten kirjat on keksitty!Siitä tuli hieman toisenlainen päivä kuin Aleksi oli odottanut. Hän oli melkoisessa shokissa ja yritti ymmärtää mitä Biyu oikein selitti. Samaan aikaan hänen olisi pitänyt rauhoitella selkeästi kiukkuisen oloista pikkuvaimoa.Niinpä Aleksi katsoi paremmaksi vain vaieta, nyökytellä ja seurata perässä. Pyörällä päästään hän yritti ymmärtää edes jotakin lukemastaan. "Vauva tulossa - varustaudu valppaasti" oli kuulemma alansa klassikko, mutta kun Aleksi ei ensinkään tiennyt aiheesta yhtään mitään, tuntui että hän luki ydinfysiikasta.Biyu jatkoi työtään soluttautujana raskaudestaan huolimatta. Hän tutustui aina vain uusiin simeihin rohkeasti esittäytyen ja iloisesti hymyillen.Hän poikkeuksetta voittikin kaikki puolelleen ja juoruili jo pian täydessä vauhdissa uusien tuttavuuksiensa kanssa.Biyuta harmitti suunnattomasti heidän autotilanteensa. Nyt kun hän oli raskaana ja oli talvikin, olisi aivan pakko ostaa jokin vähän turvallisempi ja varmempi auto. Tämä vanha ruppana ei muutenkaan oikein hivellyt heidän imagoaan, hän pohti nyreänä.Mitä pidemmälle raskaus eteni, sen syvemmäksi muuttui Biyun pesänrakennusvietti. Leo sai hoitoa terraariossaan päivittäin.Auton lisäksi oli ostoslistalla vino pino vauvantarvikkeita tulevaa poikaa varten. Huoneen tapetit Biyu valitsi huolella, jotta ne toisivat mahdollisimman hyvää onnea pienelle prinssille.Biyu seisoi pitkät ajat vain silmät ummessa ja täytti huoneen positiivisella energialla.Hän myös haaveili kehdon ääressä tulevasta pienokaisesta. Hän melkein saattoi kuulla tämän jokeltelevan iloisena kapaloissaan.Hyväntuulinen laulu täytti kylpyhuoneen ja kaikui kaakeleista kun Biyu kävi suihkussa.Koska raskauden myötä alkoi painoakin kertyä, Biyu jumppasi ahkerasti pitääkseen linjansa mahdollisimman entisellään.
Aleksi nukkui usein paljon pidempään, sillä olihan hän vasta aamuyöllä kotona töidensä jälkeen.Sinä päivänä hänen piti toimittaa jokin paketti kaupungintalolle ja tullessaan ulos hän kohtasi ison joukon mielenosoittajia. Osoittivatko nämä tosiaan mieltään leppäkertuista? Leppäkertuista?!Aleksi kiirehti nopeasti pois paikalta, sillä väki kuulosti hetkittäin varsin agressiiviselta. Hänellä ei ollut varaa jäädä tällaisessa paikassa poliisin haaviin. Hän oli ihan riittävästi heidän silmätikkunaan jo muutenkin.Mies liittyi vaimonsa seuraan jumppaamaan ja kertoi samalla viimeisimmästä tehtävästään ja mielenosoituksesta, johon oli sillä reissulla törmännyt.
-Mielenosoitus? Leppäkertuista?
Biyu ihmetteli.Se oli ihan pakko käydä katsomassa, sillä Kiinassa heillä ei mielenosoituksia sallittu lainkaan. Biyu ei ollut koskaan sellaista nähnyt.Sen verran hauskalta puuha vaikutti, että Biyu nappasi itsekin kyltin käteensä ja asettui huutamaan muiden mukana nasevia iskulauseita.Yöllä, Aleksin ollessa jälleen töissä, Biyu heräsi omituiseen tunteeseen.
Oliko hän kuullut jotakin? Mistä oikein oli kyse? Samassa vatsa kiristyi ja se sai naisen ähkäisemään. Jaha.
Supistuksen helpottaessa Biyu petasi vuoteen, kuten häntä oli aina opetettu tekemään.Kumartelu oli ilmeisesti hieman liikaa, sillä seuraava supistus iski todella rajuna. Biyu huohotti sen läpi ja soitti vasta sitten pikaisesti kätilölle.Synnytys oli ohitse ja Biyu oli shokissa. Hän oli täydellisessä shokissa.

Se olikin tyttö.**********Tässä siis perheen ensimmäinen tulokas:
Birgitta
Luonteenpiirteiksi arpoutuivat urheilullinen ja kurinalainen.
2 kommenttia:

  1. Mä arvasin että ne saa vauvan! Aleksin reaktio ei ollut Biyulle se kaikista miellyttävin, mutta kyllä mä uskon että miehestä tulee vielä hyvä isä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, nyt oli aika saada suku alulle ja varmasti Aleksista kuoriutuu vielä hyvä isä ;-)

      Poista