30.3.2018

3. Yllättäviä uutisia


-Heei! Sinähän naurat! Väittävät muka vatsaväänteiksi, mutta naurathan sinä isille. Isin poika. Isillä taitaa olla hyvät jutut? Onko? Haluatko että isi jatkaa? Joo! Isi jatkaa!


**********
Jottei Elenasta tulisi ihan väärää kuvaa, niin oli hänessä toinenkin puoli. Hän oli oikea pieni Scarlett O'Hara Tuulen tuomaa -kirjasta. Hän oli maailman suloisin enkeli kun sille päälle sattui, pappa kertoi.
Hän pystyi kietomaan kenet tahansa pikkusormensa ympärille ja tekikin niin.
Toisinaan hän oli aurinkoinen ihan kotonakin.
Ja aina parhaimmillaan nukkuessaan. Pappan sanat, ei minun.
Koska isoäitisi äitiysloma päättyi, oli heidän pakko ottaa lastenhoitaja työpäivien ajaksi. Vanha täti oli oikein mukava ja antoi monia vinkkejä lastenhoitoon.
Hänen perujaan on sekin, että me lapset saimme syödä sohvalla. Tai no, ketkä sai, ketkä ei... Öhöm. Lastenhoitaja oli sitä mieltä, että pikkuisia ei kannata huudattaa turhan takia ja että nämä oppivat kyllä syömään siististi lautaselta ihan sohvallakin.
Elenan vanhetessa hänestä tuli rauhallisempi ja tasapainoisempi, joten kuka tietää, ehkä sen hoitajan opit olivat ihan hintansa arvoisia. Elenasta näki myös jo tuolloin, että hänestä on tulossa äitinsä veroinen kaunotar.
Taloa alettiin noihin aikoihin laajentaa hiljaksiin.
Sinne tuli erillinen ruokailuhuone.
Elenasta paljastui piilevä hoivavietti ja se yllätti sinun isovanhempasi ihan täysin. Niinpä hänelle ostettiin Hoivaa nallesi kuntoon -setti. Se oli Elenan mieluisin lelu.
Pappa opetteli korjaamaan putkistojen lisäksi myös kodinkoneet.
Ainoana lapsena Elena sai isovanhempien jakamattoman huomion ja kaiken avun ihan mihin tahansa.
Summer ja Tommy olivat tulleet näet siihen tulokseen, että heille ja heidän tuloilleen riitti yksi lapsi. Sen vuoksi Elena ja Elenan harrastukset saivat kaikki ylimääräiset rahat, jotka pariskunnalta liikeni.
Elena olikin fiksu tyttö ja luokkansa parhaita oppilaita.
Koska hän oli niin paljon vanhempiensa seurassa, hän oli poikkeuksellisen keskustelutaitoinen ikäisekseen.
Yksi Elenan harrastuksista oli liikuntakerho. Pappa oli välillä huolissaan siitä, että hänen pienellä prinsessallaan ei ollut riittävästi ikäistään seuraa, joten vaikka kerho oli kallis, sinne Elena laitettiin.
Kerhossa oli pääsääntöisesti vain poikia, mutta se ei tätiäsi haitannut. Hänellä oli jo pienenä äitinsä perintönä lahja hurmata kaikki kaksilahkeiset. Samassa kerhossa oli myös muuan ujo ja hiljainen Luukas Bheeda...
Luukas ei kuitenkaan uskaltautunut Elenan juttusille, joten eräs Selänteen Simo oli tätisi lapsuusajan paras kaveri.
Isovanhempien tulojen kasvaessa tasaista tahtia taloa laajennettiin jälleen ja molemmat saivat ylennyksiensä seurauksina isot määrät kallisarvoisia tavaroita.
Elenan luona kävi useinkin poikia vierailulla ja pappa kohotteli kulmiaan tälle trafiikille.
Eräänä kauniina päivänä papan murehtiessa taas kerran perheen raha-asioita oli isoäiti vain ilmestynyt hiljaa huoneeseen.
Lopulta pappa oli kääntynyt katsomaan ja tämä kertoi, että asiat olivat sillä tolalla, että perheeseen oli tulossa uusi lapsi. Niin poikaseni, minä olin pienenä silmuna silloin isoäitisi sydämen alla.
Pappa kertoi, ettei hän ensi alkuun ottanut uutista kauhean nätisti. Hän oli suorastaan kauhuissaan.
Summerin ilo oli kuitenkin niin tarttuvaa, että pappa tempaisi vaimonsa tiukkaan halaukseen. He alkoivat olla jo melko iäkkäitä tuossa vaiheessa ja pappaa pelotti sekin miten Summer jaksaisi raskauden keski-iän kolkutellessa ovella.
Elenalle uutinen kerrottiin vielä samana päivänä ja tyttö otti sen yllättävän tyynesti vastaan. Toisaalta, hänestä oli tulossa juuri teini-ikäinen. Saattoipa hän ajatella olevansa liian "kypsä" typeriin kohtauksiin. Ja kannattaa muistaa myös se Elenan hoivavietti. Niin.2 kommenttia:

 1. Elena on kyllä varsin kivan näköinen lapsi, joten tyttö lienee kaunis teininäkin ja poikia varmaan pörrää ympärillä. Ja Tommy on varmasti tosi innoissaan tästä. :D

  Vaikka Ash saikin alkunsa tavallaan vahingossa, niin Summer ja Tommy taisivat onneksi olla loppujen lopuksi kuitenkin iloisia. Saa nähdä millaiset välit Elenalla ja veljellään on lapsuudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elena on tosi kivan näköinen =) Vähän aikaa pelissä mietinkin ihan tosissaan, että jätän hänet ainoaksi lapseksi, mutta sitten halusin vähän lisähaastetta...
   Summer ja Tommy ovat pelissä olleet tässä vaiheessa jo pitkälti aikuisia. Laitoin heidät työskentelemään tiiviisti ja tienaamaan rahaa. Lapsille ei niin kauheasti ollut aikaa. Nelosessa tykkään myös siitä, että vanhempainvapaalle ei ole pakko jäädä, joten todellisuudessa hoitotäti oli käytössä jo vauva-ajasta lähtien =)

   Poista