21.3.2018

2. Parisuhteista ja lapsista

Julkaisen toisen osan tänään, sillä viikonloppu lähestyy ja tehtävät lisääntyy enkä välttämättä muista koko asiaa kuin joskus ensi viikolla, joten... olkaapa hyvät!


**********
-Hyvä. Sinähän jäit kuuntelemaan isin juttuja. Ei-ei-ei, hys-hys, isi jatkaa, isi jatkaa. Älä hermostu.


**********
Isovanhemmat menivät kaikessa hiljaisuudessa naimisiin. Ei sen takia, että he olisivat salailleet suhdettaan. Ei sentään. Ihan siitä syystä, että naimisiinmeno on kallista poikaseni. Jonain päivänä sinäkin ehkä tiedät siitä jotain.
Heillä oli kuitenkin toinen toisensa ja pappa sanoi aina, että se riitti.
Pappasi oli tosiaan salaisessa palvelussa töissä, mutta isoäitisi... hän oli armoitettu kokki! Siihen tosin meni hetken aikaa, päästä isoille palkoille, joten hän extrasi usein karaokebaarin baaritiskillä.
Se oli hyvä paikka tavata silmäätekeviä ja muodostaa suhteita.
Pappasi... no, lauloi. Ei poikaseni, hänellä oli ammu -vainaan nuotti ja minä olen valitettavasti perinyt sen häneltä. En usko että sinuakaan on onnestanut näissä geeniarpajaisissa.
Kirpputorilta löytyi huonekaluja sopuhintaan, pappa kertoi. Hän tinki kuin viimeistä päivää saadakseen rahat riittämään sohvan lisäksi yhteen nojatuoliin. Lopulta myyjä oli säälinyt häntä ja antanut tuolin kaupan päällisiksi.
Ennen pitkää kävi niinkuin näissä tarinoissa on tapana käydä ja isoäitisi alkoi olla pieniin päin.
Raskauskaan ei silti estänyt sitä etteikö hänen ympärillään olisi parveillut liuta miehiä.
Summer vain oli niin välitön ja iloinen. Hän veti toisia puoleensa kuin hunaja kärpäsiä. Pappa ei aina ihan arvostanut sitä...
Isoäidillä ei kuitenkaan ollut silmiä siinä mielessä kenellekään muulle kuin aviomiehelleen.
Pappasi kertoi, että hormonihuuruissa siinä naisessa oli pitelemistä...
Summer ei vain voinut sille mitään, että miehet pyrkivät hänen seuraansa. Se oli täysin väistämätöntä. Sinun äitisi taas... Minä sanon sinulle poikaseni, että yksi katse äidiltäsi hyytää miehen munaskuita myöten. Hänen seuraansa ei eksy kukaan jos hän ei itse sitä halua. Sitä minä kadehdin sinun äidiltäsi. Sitä katsetta.
Synnytyksen koittaessa Summer suuntasi sairaalaan.
Sinne hän joutui menemään yksin, sillä pappa oli silloin työmatkalla.
Isoäidin lantio oli sen verran ahdas, sanottiin, että ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin leikata lapsi ulos.
Niin syntyi sinun tätisi Elena. Ajattele. Elena on joskus ollut pieni vauva. Ihan niinkuin sinäkin.
Summer sai heti tuoreeltaan parkuvan lapsen käsivarsilleen ja kertoi myöhemmin, että hän näki jo silloin kuinka voimakastahtoinen elämänalku siinä oli.
Kotiutuminen tapahtui pian ja pitkän aikaa arki olikin pelkkää lapsenhoitoa, kuten se on nyt meillä.
Pappa opetteli itse korjailemaan rikkoontuneet putkistot, sillä korjausmiehiin ei suoraan sanottuna ollut varaa. Jos sinun johonkin työhön pitää alkaa poikaseni, niin ala putkimieheksi. Ne kaverit meinaan tienaa leipänsä.
Aina jossain välissä isoäiti ehti hoitaa pientä puutarhaansa ja pikkuhiljaa se alkoi kukoistaa.
Elenan kasvaessa kävi huomattavan selväksi, että hänellä oli OMA TAHTO.
Jos asiat eivät menneet kuten Elena halusi, hän huusi läpitunkevasti. Pappa yritti monesti harhauttaa siskoa. Siis minun siskoani. Sinun tätiäsi.
Yhtenä aamuna pappa oli ollut tosi väsynyt, sillä Elena oli herättänyt toistuvasti. Isoäiti oli saanut nukkua sen vuoksi, että hänellä oli tulossa työpäivä, papalla ei.
Aamupalapöydässä sukset olivat taas menneet ristiin ja Elena oli alkanut vetää suupieliään alaspäin ja paukuttaa pienellä nyrkillä syöttötuolinsa pöytää.
Vähän myöhemmin isoäitisi oli löytänyt papan seisomassa kanavan äärellä. Hän kertoi keskustelusta näin:

-Mitä sinä siellä seisot?
-Ajattelin hypätä?
-Hypätä minne?
-Kanavaan.
-Kun olet lakannut hyppäämästä sinne kanavaan, niin mitä jos menisit nukkumaan Tommy.

Sellainen hän oli, sinun isoäitisi. Mahtava nainen.**********


Pikkuhiljaa alkaa hahmottua näiden henkilöiden luonteet ja menneisyys. Aika pintaraapaisuna mennään kuitenkin nämä vaiheet ja tarkoitus on sitten keskittyä varsinaiseen tarinankerrontaan kun päästään nykyhetkeen.2 kommenttia:

  1. Tommy on kertonut pojalleen kyllä varsin avoimesti kaikenlaista ja Tommy jatkaa näemmä samaa perinnettä oman lapsensa kanssa. :D Se on kyllä ihan hauskaa. Tämä suku vaikuttaa kyllä näin alkuun aika mielenkiintoiselta joten odotan innolla jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tommy on kyllä kieltämättä kertoillut Ashille paljon ja kaikenlaista =D Ash kuuli asiat iässä, jossa ei ehkä olisi halunnut kuulla näin yksityiskohtaisia asioita vanhemmistaan ja nyt hän kertoilee niitä vuorostaan omalle pojalleen, joka onneksi ei tule muistamaan tätä "iltasatua" ;-)

      Poista