20.4.2018

10. Serkukset

Tämän viikon toinen osa =)**********
Ash on äärimmäisen onnellinen siitä, että työolojen vastapainoksi hänellä on oma perhe. Tasapainoinen, kaunis vaimo, kaksi poikaa ja pieni tytär.
Muiden mentyä nukkumaan Ash ahertaa vielä hetken puutarhassa, jota Piper ei ole vauvan takia ehtinyt hoitaa. Lopulta hän kaatuu sänkyyn uupumuksesta puolikuolleena.
Molemmat vanhemmat nukkuvat niin sikeästi, että he eivät herää Bellan itkuun. Benny rientää katsomaan miksi sisko huutaa.
Haju yltää nenään jo ennen kuin Benny ehtii kehdon äärelle.
-Hei sisko. Hei.
Bella vaikenee ja katsoo tarkkaavaisesti veljeään. Benny ei alunperin ilahtunut sisaren syntymästä. Hän olisi toivonut veljeä tai vielä tarkemmin: hän ei olisi halunnut uusia sisaruksia enää lainkaan. Bella on kuitenkin söötti vauva, vaikka haisee tällä hetkellä pahalta.
-Mä käyn herättämässä äidin. Äiti tulee kohta,
Benny lepertelee sisarelleen ja hymyilee vakuuttavasti. Bella alkaa parkua uudestaan Bennyn kasvojen kadotessa kehdon laidalta.
Piperista tuntuu, että aika kuluu lentämällä. Vastahan Bo syntyi ja nyt pojasta on tulossa jo iso!
-Bo! Puhalla lujaa! Keuhkot täyteen,
Benny kannustaa ja näyttää miten ilmaa keuhkoihin vedetään.
Pieni Bo seuraa veljensä ohjeistusta ja vetää keuhkot täyteen ilmaa. Piper avustaa poikaansa.
Bo on veljensä hyvin pitkälti veljensä näköinen, vaikka erojakin löytyy. Piper haikeana miettii, että olisi halunnut toisen pojista muistuttavan Ashia. Hänen aviomiehensä on kaunein mies, jonka Piper tietää. On tämä komeakin, mutta ennen kaikkea kaunis; sisältä ja ulkoa. Piper ei ole koskaan kertonut Ashille, että hän rakastui tähän ensi silmäyksellä eikä aio kertoakaan. On joitakin salaisuuksia, jotka hän aikoo säilyttää itsellään loppuun asti ja tämä on yksi niistä.
-Angie -täti ja Joel -setä ovat tänään lähdössä kahdestaan pienelle... eh... lomalle,
Ash vilkaisee alta kulmain Piperia ja tämä puree kieltään ollakseen nauramatta. Loma on salasana sille, että pariskunta aikoo mennä hotelliin hoitamaan parisuhdettaan hetkeksi kaikessa rauhassa.
-Minä menen siksi aikaa katsomaan Thomasin ja Alexin perään. Haluaakos pojat lähteä mukaan?
-Joo,
tulee innostuneena molempien suusta. Siitä on jo aikaa kun he ovat viimeksi nähneet serkkunsa. Nämä asuvat kaupungissa ja ajomatka sinne kestää hyvän tovin.
-Moi Ash,
Alex sanoo ja katsoo setäänsä jokseenkin tietävän oloisena. Ashille tulee kiusallinen tunne, että poika tietää minkälaiselle "lomalle" vanhemmat ovat lähteneet.
Thomas on tullut tervehtimään serkkujaan käytävään ja hetken ujostelun jälkeen pojat juttelevat jo täysillä ja siirtyvät asunnon puolelle.
-Joo, mutta Adrino on paljon voimakkaampi kuin Toros,
Bo sanoo Alexille poikien keskustellessa Magic -sarjan hahmoista.
-Adrino voi olla voimakkaampi, mutta Toros on ovelampi,
Alex vastaa naureskellen.
-Väitätkö sä, että Toros muka voittaisi Adrinon,
Bo kiivastuu.
-No todellakin väitän!
-No ei varmasti voita!
-Voittaapas!
Benny myhäilee taustalla hiljaa. Bosta on kasvanut kiivas ja peloton.
-Adrino on niin vahva, että Torosin temppuilut ei sitä kuule saa voitettua!
-Sen ongelma on just se, että se on niin vahva ja luottaa vaan siihen! Se häviää just siks!
Poikien tappelu näyttää kiihtyvän ja Ash valmistautuu katkaisemaan väittelyn. Hän miettii ihmeissään, että minne katosi se arka, pieni Bo, joka pelkäsi kaikkea ja mahdollista? Tuossa poika nyt väittelee kivenkovaan serkkunsa kanssa eikä anna tuumaakaan periksi. Bosta on paljastunut varsinainen tulisielu.
Ash ei kuitenkaan ehdi puuttua tilanteeseen, sillä Thomas osoittautuu rauhanrakentajaksi. Hän vetäisee hihastaan jonkun vielä erikoisemman nimen ja heittää koko taistelun leikiksi saaden Alexin ja Bon nauramaan.
Angien ja Joelin tultua takaisin Ash suuntaa kodin vieressä olevaan puistoon viemään loput energiat pojista ennen iltaa. Hän katselee miten nämä uupumatta jaksavat roikkua kiipelytelineellä kuin pienet apinat. Ash on edelleen voimainsa tunnossa, mutta myöntää itselleen ettei jaksaisi moista tahtia enää.
Ruokailun jälkeen pojat suuntaavat vielä merirosvolaivalle ja Ash liittyy heidän seuraansa.
Kasvettuaan Bella muistuttaa kovasti Bo-veljeään. Ash löytää Bellan luonteesta ripauksen Elena-sisartaan. Tyttö on kuitenkin vähän rauhallisempi kuin isän tarinoiden Elena eikä ihan niin vahvatahtoinen.
Bellalla on kuitenkin vakavia nukahtamisvaikeuksia ja monesti Piper joutuu lukemaan tälle varsin pitkään iltasatuja ennen kuin tyttö viimein uuvahtaa.
Lasten saaminen on pehmentänyt Piperia ja lopulta hän päättää, että on aika luopua synkänmustista vaatteista ja samalla kertaa pitkä tukkakin saa kyytiä. Piper nauttii hiusten laiton helppoudesta, siitä, miltä vieno tuuli tuntuu paljaassa niskassa. Hän opettelee myös ensimmäisen kerran elämässään meikkien käytön.
Toisinaan, kun Piper ei ehdi, Bo käy lukemassa Bellalle ja yllättäen ilmenee, että tyttö nukahtaa paljon nopeammin veljensä satuihin kuin äitinsä kertomiin.**********


Bo ja Bella kasvoivat molemmat tämän osan aikana. Benny ja Bo näyttivät vielä pelin tässä vaiheessa melko saman näköisiltä, mutta seuraava ikävaihe tuo jo muutoksia heidän ulkonäköihinsä selkeämmin.

Alex ja Thomas ovat varsin kivan näköisiä poikia hekin. Tommyn geenit alkavat kuitenkin häipyä jo ensimmäisen sukupolven jälkeen, sillä kukaan Tommyn lapsenlapsista ei muistuta enää pappaansa =)


4 kommenttia:

 1. Hauskasti veljesten luonteet on mennyt heidän kasvettuaan vähän ns. ristiin. Tai siis Bennyhän oli taaperona melko rohkea ja peloton ja nyt lapsena rauhoittunut paljon, kun taas Bo oli taaperona ujo ja arka ja lapsena hyvin rohkea. :D

  Bella on kyllä aika suloinen taapero. :) Saa nähdä, että pysyykö tyttö isompana yhtä voimakastahtoisena kuin mitä hän on nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojista kieltämättä tuli ihan erilaiset kuin alku antoi ymmärtää. Onko muutos kuinka pysyvää...., se selviää tulevaisuudessa.

   Bella on tosi suloinen isoine, sinisine silmineen. Hänen luonteensa... sekin selviää tulevaisuudessa ;-) =D

   Poista
 2. Veikkaukseni kaksosista, tai pojista ei osunut oikeaan, mutta ihanaa, että Ash ja Piper saivat tytön. :) Bella vaikuttaa jo nyt hyvin suloiselta tapaukselta! Odotan jo, että nähdään poikien ja toki Bellankin kasvavan lisää, että heidän todelliset luonteensa paljastuisivat entistä enemmän.
  Pakko sanoa vielä tähän loppuun, että Piperin pieni muodonmuutos sopii hänelle todella hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bellasta on kyllä tulossa melkoinen... hmm... piristysruiske perheeseen =D Poikienkin luonteet kasvavat ja kehittyvät ja osa tulevasta on itselle jo selvää, osa vielä vähän hakee muotoaan. Sen enempää en tässä vaiheessa vielä kerro =)

   En ehtinyt ajatella tuota Piperin ulkoasua kauheasti kaiken muun keskellä ennen kuin lapset kasvoivat vihdoin sen verran isoiksi, että muullekin pelaamiselle alkoi jäädä vähän aikaa. Tämä tuli hyvään saumaan ja tykkään itse kovasti tästä hempeämmästä värimaailmasta, vaikka hänen alkuperäinen luojansa lienee ajatellut taiteellisuuteen ja masentuneisuuteen sopivampaa ulkonäköä =D

   Poista