2.5.2018

13. Uteliaisuudesta, uhmasta ja vähän angstistakin

Mennään taas suoraan osaan.**********

Bella kasvoi kaikkien mielestä liian äkkiä ja hänestä tuli varsin paljon äitinsä näköinen. Tytöllä oli utelias mieli, eikä monikaan asia jäänyt häneltä näkemättä tai kuulematta. Perheen kuopuksena ja ainoana tyttärenä hän oli myös hieman hemmoteltu, niin vanhempien kuin veljiensäkin taholta.
-Isi miksi pitää mennä kouluun,
Bella uteli ensimmäisenä kouluaamunaan.
-Koska jokaisen pitää mennä,
Ash vastasi.
-Niin, mutta miksi?
-Siellä opitaan lukemaan ja laskemaan ja vähän kaikenlaista.
-Hmm... Isi, tuleeko meille vauva?
Ash oli tukehtua aamupalaansa.
-Mitä että?
-Isi, pese korvat jos sä et kuule kunnolla. Äiti, käske isin pestä korvat!
Piper katsoi huvittuneena miestään, sillä tämä kiemurteli selvästi jo tuolillaan.
-Huippuetsivä oman tyttären hiillostamana,
hän mutisi hilpeästi ja sai Ashilta teräksisen vilkaisun.
-Ei, meille ei ole tulossa vauvaa. Mistä tämä kysymys oikein tuli?
-No kun mä kuulin eilen illalla sun kuiskaavan äidille, että mennäänkö tekem...
-Bella!
Nyt Piper jo puri huultaan pidättääkseen naurunsa. Hänen oli poistuttava pöydästä hyvin nopeasti, sillä Bellan veljetkin olivat nyt erittäin kiinnostuneita kuulemaan mitä isi oli sanonut äidille.
Ash sai kuin saikin tukittua Bellan suun ja johdettua ajatukset muualle. Hetken päästä lapset istuivat pelipöydän äärellä yläkerran aulassa ja pohtivat, mitä tikkua kukin vuorollaan uskalsi liikuttaa, ettei koko pino sortunut.
-Mä otan tän tästä,
Bella päätti.
-Ette sitten heiluta pöytää,
hän komensi poikia tiukasti ja nämä istuivat kuin kivipatsaat tytön komennossa. Hyvä kun uskalsivat hengittää.
Bo sai oman tikkunsa ulos pinon sortumatta, mutta Benny onnistui kaatamaan sen vihdoin vuorollaan.
-Hitto!
-Äiti! Benny kiroilee!
-Kielikello!
-Äiti! Benny on ilkeä!
-Noh, noh lapset. Olkaapas nätisti. Jaa. Koulubussi taisi juuri saapua. Rientäkääpäs matkaan siitä.
Piper oli huojentunut äänekkään kolmikon rymistellessä portaat alas. Bella kiljui veljilleen, että he eivät saaneet jättää häntä, mutta pojat olivat joko kuulomatkan ulkopuolella tai vain sulkeneet korvansa. Piper pudisti päätään ja jatkoi siivoamiset loppuun.
Tämän päivän ohjelmassa Piperilla oli matka kartanopuutarhaan. Hän oli kuullut vinkin, että sieltä sai käydä oksastamassa hedelmäpuiden oksia. Heiltä puuttuivat vielä sitruuna-, kirsikka- ja päärynäpuut ja Piper halusi ne ehdottomasti. Sitoessaan kotona kirsikkapuun oksan omenpuuhun hän ei tiennyt, että tuli luoneeksi granaattiomenan siinä ohessa.
Lapsien ollessa koulussa Piperin päivät täyttyivät puutarhanhoidosta ja maalaamisesta. Erakkoluonteisena hänelle sopi tällaiset rauhalliset päivät enemmän kuin hyvin.
Tätä rauhaa kesti kuitenkin aina vain hetken, sillä heti kolmelta lapset saapuivat ja toisinaan heillä oli mukanaan erilaisia kouluprojekteja. Piper joskus mietti, että miksi jokaiselle luokalle piti antaa projekti samana päivänä? Heilläkin kun sattui olemaan kolme alakoululaista, niin kaikkia kolmea ei mitenkään ehtinyt auttaa.
Hän sai patistella Bon television äärestä tekemään omaa projektiaan. Poika ei olisi millään malttanut jättää Magic -sarjan uusinta jaksoa kesken, joten Piper joutui käskyttämään ihan tosissaan. Nuristen Bo saapui paikalle ja alkoi vihdoin puuhailla koulutyön parissa.

Koska Bella oli vasta koulutiensä alussa, Piperilla riitti puuhaa tytön apulaisena. Tämä ei vielä osannut lukea eikä  kirjoittaa kunnolla, joten Bellaa piti avustaa koko läksyjenteon ajan.
Kauhistuneena Piper vain yhtäkkiä huomasi, että aika oli kulunut ja hänen pienestä pojastaan oli tullut teini! Nainen oli aivan järkyttynyt. Hän tunsi itsensä sillä hetkellä hyvin vanhaksi, vaikka ei ollut vielä edes keski-ikää saavuttanut.
( Piperilla ja Ashilla on kohtalainen ikäero. Ash on tässä vaiheessa jo aikuinen ja hän on hyvää vauhtia matkalla vanhukseksi. Pikaisesti näin tarinan ulkopuolelta. )

-Äiti voinko mä mennä huomenna tuohon viereiseen puistoon koulun jälkeen kun siellä järjestetään disco?
-Koulun jälkeen? Ehdottomasti ei. Viikonloppuna asia olisi toinen, mutta ei viikolla.
-Miksei?
-Koska seuraava aamu on kouluaamu.
-Äiti pliis..
-Ei.
-Sä tuhoot mun elämän! Mä vihaan sua!
-Benny. Pyydä heti anteeksi tai olet kaksi viikkoa kotiarestissa.
-Anteeksi...
Benny käytti kaikki tahdonvoimansa suitsiakseen vihansa ja epätoivonsa. Hänen TÄYTYI päästä discoon!
-Mitä jos mä siivoan koko loppuviikon?
-Ei.
-Koko ensi viikonkin?
Nyt Piper alkoi jo nauraa.
-Benny, olen pahoillani, mutta joku toinen kerta.
Mieli mustana Benny siirtyi sisätiloihin tekemään läksyjään. Hänen alakouluaikainen ystävänsä oli tullut käymään koulun jälkeen ja istui tietokoneella pelaamassa.
-Onko sun vanhemmat huomenna menossa sinne vanhempainiltaan?
-Onko se huomenna?
-Joo. Etkö sä saanut sitä lappua?
-Sain, mutta en mä katsonut sitä. Se on jossain repun pohjalla.
Bennyn mieli piristyi välittömästi. Kun kissat olivat poissa kotoa...
-Hei kiitti Ishaan!
-Mistä?
-Kun muistutit.


**********


Selvästi Bennyllä on suunnitelmat olla tottelematta vanhempiaan ja poika näyttää olevan suuntaamassa kohti discoa. Teinit on teinejä ja pieni kapina kuuluu asiaan. Jotain Bennyllä myös on selvästi taka-ajatuksena tässä reissussa. Lukijat arvannevat mistä on kyse... ;-)3 kommenttia:

 1. Bennyllä on ihan varmasti sovittuna treffit sinne discoon jonkun tytön (tai pojan, eihän sitä tiedä) kanssa. :D Benny pääsee varmaankin lähtemään sinne discoon ja siellä voi sujua ihan hyvin, mutta voisin melkeinpä lyödä vetoa että poika jää kiinni reissustaan ennemmin tai myöhemmin ja siitä seuraa sitten jonkinsorttinen rangaistus, saa nähdä että millainen se on...

  VastaaPoista
 2. Minäkin veikkaan että Bennyllä on suunnitelmissa tavata joku erityinen henkilö siellä discossa. ;) Saa nähdä miten hänen suunnitelmansa kanssa käy, en ainakaan usko että lopulta kovin hyvin ja jonkinlaista saarnaa saattaa hyvinkin olla edessä vanhempien suunnalta. :D

  VastaaPoista
 3. Jenna ja Persimon:
  Ihan oikein olette arvelemassa =D Kyllähän se polte sinne discon suuntaan johtuu jostain henkilöstä ;-) Seuraava osa avaa asiaa huomattavasti =D Sen enempää en vielä tässä vaiheessa paljasta...

  VastaaPoista