18.5.2018

16. Rauhan rakentamisesta

Lämpö on hellinyt meitä ja on vaikeaa malttaa istua sisällä. Piakkoin se kuitenkin täytyy tehdä, oli keli mikä tahansa, sillä osia on tämän jälkeen valmiina enää yksi!!! *puree kynsiään*
Ei kuitenkaan juosta vielä asioiden edelle, vaan mennään tähän osaan.


**********
Seuraavana aamuna Benny suunnitteli ensi alkuun aamupalan valmistusta, mutta koki sen sitten liian työlääksi ja aikaavieväksi. Kouluunkin pitäisi kuitenkin ehtiä ja poika oli vähän epävarma kokki toistaiseksi. Niinpä hän päätyi ottamaan isänsä valmistamaa hedelmäistä jogurttiseosta.

( En kuollaksenikaan muista kyseisen ruuan oikeaa nimeä, mutta löytyy aamupalavalikoimissa kun gourmet -ruuanlaittotaito on korkeammalla. )
Äidin tultua aamupalalle, tunnelma pöydässä jäätyi välittömästi. Benny jopa harkitsi jättävänsä aamiaisensa teatraalisesti kesken, mutta tajusi sitten, että hänelle jäisi nälkä. "Itselleen porsas kiusaa tekee, kun purtilonsa kaataa", hänen äidinkielenopettajansa usein sanoi. Mieli karvaana Benny lappoi ruokaa suuhunsa.
-Meillä on tänään koulussa liikuntakilpailut,
Bo selitti innoissaan.
-Tylsääääää,
Bella valitti suunnatessaan jääkaapille.
-Sä et jaksa juosta jos sä syöt noin raskaasti,
Bella huomautti näsäviisaasti veljelleen katsoeassaan tämän aamupalaa.
-Tietty jaksan! Mä otan vielä välipalankin mukaan ennen kisoja!
-Sulla tulee huono olo.
-Ei tuu!
-Tuleepas!
-No ei tuu!
-Oksennat.
-Enpäs!
Benny katsoi äitiään täydellisellä resting bitct -katseella. Miten ihmeessä äiti ei puuttunut lasten riitaan? Bella ja Bo alkoivat olla jo toistensa kurkussa.
Piper havahtui yhtäkkiä ympärillään olevaan meteliin.
-Lapset, rauhoittukaahan nyt. Turha riita. Ai niin, Iida Green tulee tänään meille hoitoon joksikin aikaa koulun jälkeen.
-Minne Lore ja Eva menee,
Bella uteli välittömästi ja unohti riitelyn veljensä kanssa siihen paikkaan.
-En tiedä,
Piper vastasi.
-No mut onhan siihen joku syy kun Iida tulee tänne hoitoon,
Bella intti.
-Varmasti on, mutta vaikka tietäisin sen, niin en kerro, koska kaikki asiat ei vaan kuulu sinulle.
Bella hämmentyi hetkeksi ja sitten hänen kasvoilleen nousi virne.
-Iida on ihastunut suhun Bo!
-Eikä ole!
-Onpas!
-Nyt suut poikki ja pistäkääpäs sitä aamupalaa ääntä kohti!
Lorenzon ja Evan tyttärellä Iidalla oli erikoisen väriset vihreänrusehtavat silmät. Ne näyttivät melkein läpikuultavilta ja Bella kadehti niitä tietyllä tapaa. Hänen silmänsä kun olivat "vain" siniset. Iidassa oli myös jonkinlaista ajatonta tyylikkyyttä jo pikkutyttönä. Bella tunsi Iidan rinnalla itsensä aina enemmän tai vähemmän hompsuiseksi.
-Moi! Tuu istuun sohvalle. Katotaan uusin jakso Magicista,
Bella houkutteli Iidaa. Häntä ei ihan kauheasti veljen lempisarja kiinnostanut, mutta koska Bo oli läsnä, hän halusi ihan välttämättä kiusata veljeään Iidan läsnäololla. Bo oli ollut kuin takamukseen ammuttu karhu sen jälkeen, kun Bella oli väittänyt Iidan olevan tähän ihastunut.
-Moi Bo,
Iida henkäisi ja katsoi Bellan veljeä silmät loistaen. Bella kihisi riemusta.
Bo loi Iidaan juuri ja juuri katseensa, nyökkäsi päätään ja käänsi sen jälkeen huomionsa takaisin sarjaan. Hän oli tyttöä huomattavasti vanhempi, tulossa juuri teini-ikään, joten Iidan kaltaiset pikkutytöt eivät olisi häntä kiinnostaneet, jos hän siis ylipäätään olisi ollut kiinnostunut.
Ash ei ollut ehtinyt keskustella Piperin kanssa eilisestä purkauksesta ja nyt hän odotti, että vaimo saisi astiat laitettua tiskikoneeseen. Ash ei aikonut antaa tilanteen muhia yhtään pidempään kuin oli pakko.
-Tulisitko hetkeksi tänne kulta,
hän sanoi vaimolleen äänensävyllä, joka oli painokkaasti kehoittava.
-Piper, rakas, meidän täytyy keskustella eilisestä.
-Miksi? Ei siinä ole mitään puhuttavaa.
-Älä viitsi käyttäytyä kuin teini-ikäinen itsekin,
Ash näpäytti ja puna levisi Piperin poskille.
-Minä ymmärrän, että lasten vanheneminen on shokki. Se on sitä minullekin. Tunnen itseni ihan ikälopuksi kun Benny on jo teini-iässä ja Bon syntymäpäivät ovat ihan nurkan takana.
-Kulta, et sinä ole ikäloppu.
-Mutta siltä minusta tuntuu. On vaikea pysyä henkisesti tässä kasvussa mukana, sillä olen töiden puolesta ihan liikaa poissa paikalta. Sinä taas olet läsnä, jokaisessa hetkessä, joten Bennyn ihastuminen on varmasti sinulle vielä vaikeampaa.
Piper loi hetkeksi katseensa alas, sillä Ash oli ominaisella suoruudellaan osunut asian ytimeen.
-Tosiasia kuitenkin on, että he kasvavat. Kaikki kolme. Heille tulee ihastumisia, tulee rakastumisia ja toivon mukaan he jonain päivänä löytävät rinnalleen jonkun yhtä upean ihmisen, kuin minä aikanaan löysin.
-Ash...
-Piper, kulta, sinä olet paras ystävä ja vaimo ja minä rakastan sinua vieläkin, täydestä sydämestäni. Et sinä ole täydellinen, mutta en ole minäkään. Sen sijaan sinä olet täydellinen minulle.
Kyyneleet hiipivät naisen silmiin.
-Joko tähän uskaltaa istua,
Benny kysyy ja katsoo varovasti äitiään. Hän on kuullut keskustelun ja tietää, että sovinnon tehdäkseen heidän kaikkien tulee istua pöydän ääressä.
-Tule vaan,
Ash sanoo. Piper ei vielä pysty puhumaan.
-Mä haluun vaan sanoo, että tää tyttö on tosi herttanen ja mukava eikä sen alku elämälle oo ollut mikään paras mahdollinen. Liana on orpo. Molemmat vanhemmat kuoli kun se oli taapero. Auto-onnettomuus. Se on adoptoitu ja vaikka sen nykyinen faija on ihan jees tyyppi, niin se ei kuitenkaan oo sen oikee faija.
-Sinulla saattaa olla jonkinlaisia yhtymäkohtia tämän tytön kanssa,
Ash sanoo katsoen vaimoaan.
-Ehkä. En ole vielä valmis kuitenkaan pitämään hänestä, sillä Benny, ei millään pahalla, mutta minulle sinä olet aina äidin pieni poika. Tottakai minä haluan, että sinä olet onnellinen, mutta soisin näiden asioiden, rakastumisen ja niin edelleen, tapahtuvan vasta sitten kun sinä olet aikuinen etkä niin... hormonien vietävissä.
-Minä olin aika hormonien vietävissä sinun kanssasi, ja olin sentään vahvasti jo aikuisuuden puolella,
Ash huomauttaa virne kasvoillaan ja Piper punastuu jälleen.
-Ash!
-Kuule, kyllä Benny tietää jo mistä kana pissii. Hän tuskin kuvittelee, että haikara on hänet tuonut.
-Sinä olet aivan mahdoton,
Piper puuskahtaa, mutta hymyilee vienosti. Ash tarttuu häntä hellästi kädestä.
-Ennen kaikkea olen sinun.
Myöhemmin samana päivänä Benny törmää uima-altaalla Elenaan.
-Moi. Mitä sulle kuuluu,
hän kysyy kohteliaasti isänsä vanhimmalta siskolta.
-Mitä nyt vanhuuden vaivoja, mutta pääosin ihan kunnossa,
Elena vastaa.
-Mitä vanhuuden vaivoja muka nuorella, kauniilla naisella voi olla,
Benny toteaa.
Elena häkeltyy hetkeksi ihan täysin.
-Jaha Benny, sinä se taidat olla isäsi poika...
-Sitähän mulle toitotetaan.
-Eikä suotta.
Elena heläyttää harvinaisen tyttömäisen naurun ja se lämmittää Bennyn sisintä.
-Isä on kertonut, että sä olit aika... hankala lapsena?
-Vai sellaista? Kuule, annapa minun kertoa muutamia tosiasioita isästäsi,
Elena aloittaa virnuillen ja siitä seuraakin pitkä keskustelu.**********Rauha on rakennettu jälleen Parkereiden katon alle, ainakin toistaiseksi, mutta draamalta tuskin tullaan välttymään jatkossakaan, sillä vaikka sitä ei näissä kuvissa vielä näy, Bo on nyt myös teini eikä Bellankaan teini-ikä ole kovin kaukana. Saa nähdä miten kiviseinät kestävät... ;-)

Elenakin ehdittiin vielä nähdä, nyt vanhuksena. Hän lienee aivan elämänsä ehtoopuolella, sillä veljensäkin saavuttaa kohdakkoin saman ikävaiheen.4 kommenttia:

 1. Hyvä että perheeseen saatiin sopu aikaiseksi. Hyvä että Piper kykenee sentään edes hyväksymään Liananm toivottavasti hän oppii jonain päivänä myös pitämään tytöstä (jos siis Lianan ja Bennyn jutusta tulee jotain vakavampaa).

  Pakko myöntää että naurahdin melkein ääneen paria kohtaa lukiessa. Tekstin sekaan ripoteltu huumori toimii edelleen loistavasti. :D Niin ja kiva kun Elenaakin vielä nähtiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä miten Piper tulevaisuudessa selviää tämän kaiken keskellä, sillä pian kaikki kolme lasta ovat teinejä ja talossa aivan epäilemättä tapahtuu jonkinasteisia kuohahduksia. Benny lienee tasoittanut tietä nuoremmille sisaruksilleen ja Piper ehkä selviää paremmin jatkossa ;-)

   Hienoa kuulla, että huumori toimii =D Jostain syystä tätä tarinaa on ollut ihan mielettömän hauska kirjoittaa ja olen pitkästä aikaa löytänyt kunnolla dialogien maailmankin =)

   Poista
 2. Rauha on tainut laskeutua taloon, ainakin toistaiseksi. Nyt kun Piper on jo päässyt käsittelemään tunteitaan, uskoisin että hän saattaa ottaa nuorempien lasten ikääntymisen ja erilaiset muutokset helpommin, ehkä. :D No ainakin Ash on varmasti tasapainottamassa mahdollisia tulevia kriisejä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi aina on Ash =D Hän hoitaa homman kotiin ja taas hetken aikaa kaikki rullaa kuten kuuluu. Saa nähdä pettääkö miehen tyyni kuori tulevaisuudessa kaikkien lasten saavutettua teiniyden =D

   Poista