21.8.2018

21. Joululahjoja ja vähän muitakin

Koko kesä on mennyt kutakuinkin näin: "No ehkä ensi viikonloppuna on kehnompi keli."
Ei, ei ole ollut =D En valita, vaikka osien kirjoittaminen jäikin vähän hunningolle sen johdosta ja nyt edessä on kahden viikon loma Turkissa, joten tämän osan jälkeen jälleen taukoa seuraa. Toivon mukaan kuitenkin sen jälkeen pääsen palailemaan kutakuinkin normaaliin päivitystahtiin.


**********
Bellakin leppyi pikkuhiljaa perheelleen ja joulun koittaessa hän oli innokkaimpana kaikista koristelemassa taloa ja joulukuusta. Silmät säihkyen tyttö katseli välkkyviä valoja ja kimaltelevia nauhoja.
Perhe kokoontui kuusen ympärille auttamaan Bellaa koristelussa. Tyttö komenteli muita minkä ehti ja jokainen pyöritteli silmiään, mutta totteli kuitenkin.

Sivuhuomautus - Kolmoseen verrattuna nelosessa on yksi tosi ikävä piirre vuodenajoissa: simit eivät osaa itsekseen vaihtaa vaatteita mennessään ulos ja sisään, tai eivät ainakaan minulla. Sen lisäksi jos vaihdan heille juhlavaatteet päälle, kuten myöhemmin, he saattavat yhtäkkiä vaihtaa takaisin arkivaatteisiin. Mur.
Juhla-aterialle oli kutsuttu sukulaisia ja ystäviä. Kaikki kutsutut eivät valitettavasti saapuneet paikalle, mutta suurin osa kuitenkin.
-Herra Green, onko isä tosiaan niin hyvä poliisi kuin hän antaa ymmärtää täällä kotona,
Bo tiedusteli pilke silmäkulmassa isän entiseltä pomolta. Lorenzo väläytti leveän hymynsä.
-Kutsu minua Lorenzoksi Bo. Herra Green kuulostaa ikivanhalta.
-Enhän minä suin surminkaan kutsuisi Teitä vanhaksi,
Bo vastasi ja kohotti toista kulmakarvaansa. Toisella puolen pöytää Iidan kulmat kohosivat melkein hiusrajaan asti ällistyksestä. Vielä ällistyneempi Iida oli kun isä herahti syvältä kumpuavaan nauruun.
-Näen kyllä mistä olet huumorintajusi perinyt poikaseni. Ja kyllä, isäsi on juuri niin hyvä ja todennäköisesti vieläkin parempi kuin kehtaa täällä kotona myöntää.
-Ketä täällä selän takana kehutaan,
Ash hihkaisi toisesta päästä pöytää ja kaikki remahtivat nauramaan.
Piper katseli huolestuneena, kuinka Bella pyöritteli ruokaa lautasellaan laittamatta mitään suuhun. Hän oli varsin neuvoton tyttärensä ongelman edessä. Kaiken kansan läsnäollessa Piper ei halunnut alkaa tivaamaan Bellalta vastauksia, mutta hän päätti itsekseen, että asiaan oli puututtava.
-Onko ruoka pahaa,
hän lopulta kysyi varovasti tyttäreltään. Bella loi vakaan katseen äitiinsä, näki huolen tämän silmistä ja kirosi hiljaa itsekseen. Äiti oli aivan liian tarkkanäköinen.
-Ei. Mä söin vaan tosi ison aamupalan ja ei ole oikein nälkä,
hän vastasi tasaisella äänellä. Tosiasiassa Bella oli syönyt yhden omenan, siinä kaikki.
-Mitä äidillesi kuuluu? En ole nähnyt häntä pitkään aikaan. Sen jälkeen kun vaihdoin toiselle poliisilaitokselle päälliköksi en ole enää nähnyt häntä päivittäin töissä kuten ennen,
Ash kysyi Thomasilta.
-Äiti on äiti. Työnarkomaani. Kyllähän sinä tiedät,
Thomas vastasi lyhyesti.
-Niin. Tiedänhän minä,
Ash vastasi huolestuneisuutta äänessään.
-Hän on ilmeisesti tänäänkin töissä?
-Missäs muualla. Todisteet voivat vaikka juosta karkuun jos niitä ei tutki heti paikalla,
Thomas totesi kuivasti.
Myöhemmin illalla kaikki kokoontuivat kuusen äärelle lahjojen jakoon.
Jokaiselle löytyi jotain, siitä Piper oli pitänyt tarkasti huolen. Benny katsoi lahjakeon yli pitkään Lianaa ja nuori nainen punastui helakasti.
Lahjojen jaon jälkeen suurin osa vieraista alkoi poistua paikalta. Jäljelle jääneet lauloivat yhdessä joululauluja.
Benny siirtyi pianon ääreen säestämään muita. Hän myhäili itsekseen ja tulevaisuuden suunnitelmat kutkuttivat kivasti vatsanpohjassa.
Arki jatkui pian normaalina joulun jälkeen.
-Mitä sä oikein etsit sieltä koneelta,
Bo kysyi veljeltään tämän hymyillessä itsekseen.
-Anna mä arvaan: sormusta,
Bella heitti innoissaan ja Piper huomasi hartioidensa nousevan heti pari astetta ylemmäksi.
-Sisko, sisko, eikö mikään jää sinulta salaan,
Benny kysyi vinosti hymyillen.
-Oikeesti? Ihan oikeestiko,
Bella henkäisi.
-Se oli vaan heitto! Mut hei, mahtavaa! Onnea!
-Joo onnea vaan bro.
-Älkääs nyt vielä onnitelko, sillä SE kysymys on vielä esittämättä,
Benny toppuutteli.
-Luuletko ihan tosissaan, että Liana kieltäytyisi,
Bella sanoi ja katsoi veljeään huvittuneena.
-No en, mutta... Onnitelkaa oikeasti vasta kun se on varmaa.
Benny vei Lianan ensin ulos syömään, sitten luistelemaan ja heidän tultuaan sisään lämmittelemään polvistui naisen eteen, veti sormuksen taskustaan ja kysyi vihdoin.
-Liana, elämäni valo, menetkö kanssani naimisiin?
Nainen antoi pujottaa sormuksen sormeensa ja katsoi sitä sanattomana.
-Oli muuten vaisu kosinta Parker, mutta koska mä rakastan sua, niin tottakai menen,
hän vastasi vihdoin yrittäen saada ääneensä kepeyttä. Pieni karheus kuitenkin paljasti syvän liikutuksen.
Häiden jälkeen Liana asettui asumaan Parkereiden talouteen ja Piperkin vastahakoisesti alkoi hyväksyä naisen osaksi perhettään.
-No sisko, oletkos miettinyt uuden vuoden lupausta jo,
Benny kysyi Bellalta tämän maistellessa varovasti kakkua.
-Ainakin vois alkaa syödä vähän terveellisemmin. Kakku ei hei oo kauheen hyvä aamupala,
Bella kritisoi.
-Mikään ei estä sua ottamasta välineitä käteen ja tekemästä itelles terveellisempää aamupalaa,
Benny vastasi nasevasti.
-Mulle ainakin maistui tosi hyvin,
Liana sanoi ja hymyili leveästi, kuten oli tehnyt jo koko aamun.
-Mikäs pikkurouvan on saanut noin hyvälle tuulelle,
Benny tiedusteli vihjailevasti ja vaikka Lianan iho olikin varsin tumma, siinä näki ihan aavistuksen punaa nousevan poskipäille.
-Hei ihan oikeesti broidi, mä yritän syödä,
Bella sanoi ja näytti lievästi pahoinvoivalta. Tämä sai Bennyn hymyilemään entistä leveämmin ja Bella nousi teatraalisesti huokaisten pöydästä.
-Ei mul olis ollutkaan nälkä,
tyttö sanoi mennessään ja nuoripari nauroi heleästi keskenään.
Hetkeä myöhemmin Liana oli vessassa ja oksensi syömänsä kakun ulos. Hän ajatteli jo, että se olisi pysynyt sisällä. Kakku tuoksui huomattavasti paremmalta kuin moni muu asia ja hajut olivat juuri tällä hetkellä ydinkysymys Lianan elämässä.
Pönttö oli oksentamisen jälkeen siivottomassa kunnossa ja Liana päätti hoitaa asian saman tien. Hän haluaisi kertoa Bennylle ennen kuin muu perhe saisi tietää kiertoteitse, mitä tahansa kautta, tulevasta perheenlisäyksestä, sillä totta tosiaan, Liana oli raskaana.


**********


Näin on saatu seuraava sukupolvi "tulille". Pidin pienen pelisession tuossa joku aika sitten ja unohdin välillä kuvaamisen kokonaan, kun simeistä piti pitää huolta. Sen vuoksi tarina etenee jälleen varsin vauhdikkaasti.2 kommenttia:

  1. Mä jotenkin arvasin jo otsikosta että mistä tässä osassa on kyse ja osuin näemmä oikeaan. :D Hyvä että Benny ja Liana saivat vihdoinkin suhteensa vakinaistettua. Ehkä Piperkin leppyy miniälleen ajan myötä nyt kun hän huomaa että nuoret ovat oikeasti vakavissaan toistensa kanssa.

    Bellan tilanne huolestuttaa vähän edelleen mutta hyvä että Piper on nyt huomannut että jotain on vinossa ja osaa katsoa tyttärensä syömisten perään hieman tarkemmalla silmällä.

    VastaaPoista
  2. Harmi että Bella joutuu kamppailemaan itsensä ja syömistensa kanssa. On kuitenkin hyvä, että Piper on huomannut asian, niin tilanne ei pääse ehkä mahdottoman pahaksi. Toivottavasti Bella löytäisi terveen tavan laihduttaa, jos hän aikoo jatkaa sitä.

    Jään innolla odottamaan Bennyn ja Lianan tulevaa lasta. Toki odotan myös Bennyn ja ehkä muidenkin reaktiota raskausuutiseen. :D

    VastaaPoista