5.9.2018

22. Uuden vuoden lupaus

Heti tuoreeltaan Turkin matkan jälkeen uusi osa, kas tässä.


**********
Oli uuden vuoden aattoaamu ja ulkona pakkanen kiipeili ihan uusille lukemille. Ash oli tehnyt lämpimät glögilasilliset ja sujauttanut joukkoon pienen tilkan alkoholia mukaan. Bella siemaili juomaa varovasti ja laski päänsä sisällä kaloreita epätoivoisesti.
Ash katsoi tytärtään pitkään. Hän ei ollut puhunut asiasta vaimonsa kanssa, mutta arveli tämänkin huomanneen Bellan kipuilun painonsa kanssa. Ash tuumi asiaa hetken ja päätti sitten soittaa yhden puhelun.
Aurinko paistoi kirkkaasti ja pakkanen paukkui kivitalon nurkissa. Lunta sateli niistä muutamista pilvistä, jotka taivalla purjehtivat hiljaksiin edeten yhdestä suunnasta ja kadoten toiseen. Bella vastasi jälleen talon juhlakoristeluista.
-Bella, kuinkas mones lasillinen tuo mahtaa olla tälle päivälle,
Ash kysyi hieman tiukkaan sävyyn ja katsoi kulmat rypyssä tyttärensä kädessä olevaa viinilasia.
-Isi! Tää on eka lasillinen sen aamuisen glögin jälkeen enkä aatellut juopoksi ryhtyä. Vielä. Mut jatka toki niin ehkä mä tästä ratkean.
-Ollaanpas sitä nyt piikikkäitä,
Benny sanoi kohottaen kulmiaan.
-Äsh! Te ette vaan tajuu,
Bella kivahti ja poistui paikalta. Isä ja poika katsoivat toisiinsa hämmästellen.
Sillä välin pöydässä käytiin ihan toisenlaista keskustelua.
-Ehkä tämän nyt jo uskaltaa kertoa... Piper, sinusta on tulossa mummi,
Liana sanoi hymyillen säteilevästi.
Piperin silmät laajenivat ällistyksestä ja lämmin hyväksyntä nousi ensimmäistä kertaa vilpittömästi sydämen syvyyksistä miniää kohtaan.
-Oikeastiko? Onnea! Ash! Kuulitko? Meistä tulee isovanhempia! Olen kohta mummi!
Benny ja Liana nauroivat melkein kyyneleet silmissä Piperin suunnattomalle riemulle ja Ash onnitteli tulevia vanhempia omaan tyyneen tapaansa.
Bella oli luvannut itselleen, että tästä vuodesta tulisi muutos hänen elämäänsä. Hän alkaisi syödä terveellisemmin ja liikkua enemmän. Ja laihtua. Paljon. Häntä kuvotti katsoa itseään peilistä, joten niinpä tyttö vältteli kokovartalokuvaa parhaansa mukaan.
Television jumppaohjelmat olivat kätevä aloitus tällä matkalla, Bella tuumi. Muiden tanssiessa ihan tanssin riemusta Bella huhki tavoitteellisesti ja laski päänsä sisällä jatkuvasti kaloreita sekä niiden kulutusta.
Keskiyön lähestyessä perhe kokoontui television ääreen katsomaan aattoillan ohjelmaa ja odottamaan vuoden vaihtumista.
He riemuitsivat kaikki yhdessä ja jokainen teki omat lupauksensa tulevalle vuodelle.
Ash oli soittanut Windenburgin kuntosalille ja maksanut tyttärelleen personal trainerin. Hän halusi, että Bella oppisi oikean tavan kuntoilla ja, ennen kaikkea, syödä. Bella pyysi salille mukaansa Ishaanin, veljensä hyvän ystävän, josta oli ajan kuluessa tullut myös Bellan hyvä ystävä. Ja vähän enemmänkin. Sitä tyttö vaan ei uskaltanut suin surminkaan näyttää ulospäin, sillä hän pelkäsi pojan inhoavan hänen ulkomuotoaan. Ishaan itse oli äärimmäisen hyväkuntoinen ja Bella huomasi katseensa helposti lähtevän harhailemaan pojan täydellisellä kropalla.
-Sä olet just siellä, missä mä haluankin sun olevan: rähmällään mun jalkojen juuressa,
Bella heitti, sillä vitsailu oli paras tapa peittää oma epävarmuus ja omat tunteetkin. Ishaan alkoi nauraa ja nousi ylös.

-Mun punnertamisesta ei tuu hei yhtään mitään,
poika sanoi nauraen.
-Eikä tule tästä treenaamisestakaan, jos te puhua pälätätte koko ajan. No niin neiti Parker, sitten aletaan treenata ihan tosissaan ja tämän jälkeen käydään läpi tuleva ruokavalio,
PT totesi tiukasti saapuessaan paikalle.
-Mä jätän teiät treenaamaan. Nähdään myöhemmin,
Ishaan huikkasi ja Bella tunsi tuskanhien valuvan pitkin selkärankaansa trainerin aloittaessa ohjeistuksensa. Hän oli kuitenkin sanattoman kiitollinen isälleen tästä lahjasta ja päätti ottaa siitä kaiken hyödyn irti.
Treenin jälkeen PT käski Bellaa käymään suihkussa ja tulemaan sitten toimistoonsa keskustelemaan jatkosta ja käymään läpi yhdessä ruokalistan. Sitä ennen Bella halusi kuitenkin ottaa itsestään kuvan. Tässä hän oli hikisenä, ensimmäisen oikean treeninsä jälkeen, ennen muutosta.
Myöhemmin Bella istui paikallisessa kahvilassa ja joi espressoa. PT oli kertonut sen kiihdyttävän aineenvaihduntaa. Kaikkein ällistynein Bella oli kuitenkin ollut lukiessaan päivittäistä ruokalistaa läpi. Oikeastiko piti syödä näin paljon, hän oli kysynyt häkeltyneenä naiselta. Kyllä, tämä oli vastannut. Moni laihduttaja laittoi kehonsa säästöliekille yrittäessään syödä liian vähän ja se tuli sitten myöhemmin korkojen kanssa takaisin.
Bella hymyili katsellessaan ikkunasta ulos. Koko elämä oli muuttumassa, tavoin, joita hän ei ollut edes uskaltanut toivoa. Ishaan oli nimittäin laittanut hänelle kommentin kuvaan, jonka Bella oli uskaltautunut treenin jälkeen ottamaan ja jopa jakamaan somessa. Poika oli kirjoittanut: Kuuma, ja laittanut vielä liekin kuvan sanan jälkeen. Eikä siinä kaikki. Ishaan oli laittanut Bellalle yksityisviestinkin. Poika halusi tavata. Kuntosalin ulkopuolella. Bellan koko sisin kihisi onnesta.
**********Parkereilla vierähti uusi vuosi käyntiin mitä suotuisimmissa merkeissä. Piper hyväksyy vihdoin ja viimein miniänsä ja Bellankin elämä näyttää järjestyvän. Perheessä ei näy enää keskimmäistä lasta, sillä Bo kasvoi aikuiseksi, meni naimisiin Maki Sasakin kanssa ja he asuvat samassa kaupungissa pienen poikansa kanssa. Yritän saada rauhoitettua tarinan etenemistä sen verran, että ehdin vierailla Bon ja Makin kotona. Jostain kumman syystä tässä vaiheessa tapahtui niin hirvittävän paljon kaikkea, ja tulevassa osassa vielä enemmän, että kuvaaminen tahtoi jäädä vähälle ja piti vain keskittyä pitämään simeistä huolta.

2 kommenttia:

 1. Kiva että elämä hymyilee viimeinkin edes vähän ja että Liana on viimeinkin saanut taisteltua tiensä anoppinsa sydämeen. Minä vähän arvelinkin että viimeistään lapsenlapsi saa Piperin hyväksymään miniänsä ja olin näemmä oikeassa. :)

  Hyvä että vanhemmat ovat edes vähän kartalla Bellan tilanteesta ja pyrkivät auttamaan häntä niin hyvin kuin kykenevät. Terveellisestä treenistä ja ruokavaliosta ammattilaisen ohjaamana on varmasti apua Bellalle, mutta silti pieni huoli kytee vieläkin, johtunee ehkä tuosta Bellan ihastuksesta. Kun Bella huomaa että saa pojalta huomiota ja hyväksyntää laihtuessaan niin sitten tyttö alkaa treenaamaan vain kahta kauheammin eikä aikaakaan kun se lähteekin jo lapasesta...Toki tuota ei välttämättä käy, mutta kieltämättä riski siihen on olemassa. Toivottavasti sitä ei kuitenkaan tapahdu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piper on kieltämättä ollut nuivin mahdollinen anoppi, jonka olen koskaan mihinkään tarinaan kirjoittanut =D Muistaakseni... Nyt kuitenkin hänkin hymyilee leveästi ja Liana on sukeutunut naisen suosioon järjestämällä hänelle tulevaisuudessa paapottavaa =D

   Bellan suunta on oikea, ehdottomasti. Sen verran Ishaanista, että Bellahan ei ole vielä laihtunut yhtään mihinkään, hän oli kertaalleen vasta salilla, joten ehkäpä pojan mielenkiinto saakin tytön suhtautumaan omaan kehoonsa oivaltavammin ;-)

   Poista