14.7.2017

59. Darren ja mediamogulin painostus

Enemmittä puheitta itse osaan, olkaa hyvät =)


**********
Carl on lähdössä kirjoittamaan eläkepapereitaan, kun astianpesukone jälleen hajoaa. Mies kiroaa hiljaa mielessään, korjaa koneen ja luuttuaa lammikon. Hän on niin väsynyt tähän kaikkeen. Evan tapaus ja hänen oman sukunsa tutkinta, työt ja kaksoset, sekä Hanna. Carl on ymmärtänyt, että jostain on pakko luopua ja se on hänelle hänen rakas työnsä.
Hän kuvitteli tuntevansa tyhjyyttä astuessaan viimeisen kerran laitokselta ulos, mutta onkin vapautunut. Yksi taakka putoaa harteilta. Nyt hän voi paremmin keskittyä jatkamaan Evan etsintää ja oman menneisyytensä tutkimista, sillä vaikka kaikki tuntuu toivottomalta, ei Carl kykene luovuttamaan. Hän uskoo syvällä sisimmässään, että Eva on vielä elossa.
-Madame Cantina palautti pyynnön tyhjin käsin. Diplomatian tiet on loppuun kuljettu,
Dante huokaisee masentuneena.
-Hmm. Diplomatian kenties onkin, mutta...
Darren miettii.
-Mitä tarkoitat? Jos sinulla on jokin idea, niin kerro toki,
Dante patistaa.
-Minä vain tässä pohdin, että mediamogulina minulla on käytettävissä aika paljon erilaisia tiedotusvälineitä ympäri Simlandiaa.
-Sinä voisit tehdä tästä.. jutun,
Dante kysyy harvakseltaan, ei ole ihan varma mitä pitää ajatuksesta.
-Me voisimme kenties sitä kautta vedota Kiinaan. He eivät tässä maailmantilanteessa halua huonoa mainosta itselleen ja Simlandia on heidän tärkein liikekumppaninsa.
-Se voisi toimia,
Dante on varovaisen innostunut. Niin monta asiaa on jo kokeiltu eikä hän jaksa hurrata enää jokaiselle uudelle idealle.
-Pyydän isää toimittamaan minulle joitakin tietoja ja katson, että juttu sieppauksesta leviää.
-Pelkään vain mitä Evalle tapahtuu, jos asiasta tulee julkista,
Dante huomauttaa ja Darren katsoo häntä pitkään ja vakavasti.
-Veliseni, jos me emme tee mitään, Eva ei tule koskaan takaisin. Triadi on iskenyt koukkunsa meihin niin syvälle, että jotakin on vain tehtävä. Luota minuun. Minä tiedän, miten simejä painostetaan ja jos minä tiedän miten se tehdään, osaan taatusti myös laittaa yhden Kiinan polvilleen.
Nyt Dante ei voi olla enää nauramatta ääneen. Hänen veljensä itsevarmuus on legendaarinen ja Dante uskoo, että tässä tapauksessa se ei ole edes katteetonta.
-Jos joku sen saa tapahtumaan, niin sinä,
hän huomauttaa helpottuneena.
-Miten isä ja Hanna voivat?
-Kotona on aivan kauheaa, jos ihan totta puhutaan. Daisy ja Davina auttavat kyllä pahimman yli, mutta Hanna on niin sulkeutunut itseensä, että luulen isän kohta kuolevan pois kun hän ei saa äidiltä minkäänlaista hellyyttä enää.
-No, me korjaamme sen nyt,
Darren vastaa itsevarmasti ja Dante uskoo. Hänen pieni veljensä on nyt iso vaikuttaja ja jos hän päättää laittaa Kiinan polvilleen, hän laittaa.
Helpottuneena Dante ensimmäisen kerran pitkästä aikaa ottaa rennosti. Sisällä kuplii malttamaton odotus. Hän ei ole edes ymmärtänyt kuinka paljon on rakastanut vaimoaan, ei ennen kuin menetti tämän. No, onhan hänellä ollut Evan ohessa ja tämän poissaollessakin omat juttunsa, mutta kenelläpä miehellä ei olisi. Darrenilla. Danielilla. Isällä. Pieni ääni kuiskii Danten pään sisällä ja hän ravistaa kärsimättömästi päätään.
Eikä mene kauaa, kun lehdissä, radiossa ja televisiossa joka puolella pyörii skandaalimainen uutinen siitä, kuinka Kiina ei kykene pistämään rikollisiaan aisoihin eikä saa palautettua yhtä Simlandian omista takaisin kotiin. Hyvin nopeasti Kiina reagoi ja ilmoittaa, että se ryhtyy toimiin Triadin tuomiseksi alas ja Evan saamiseksi kotiin. Wuorenheimot ovat pitkästä aikaa hyvin toiveikkaita.
-Äää-äää-ääää!
Lastenhuoneesta kuuluu vaativa itku.
Daisy kokeilee äänijänteidensä ulottuvuuksia ja Carl on vaikuttunut tyttärensä ilmaisukyvystä. Daisy osaa kyllä jo puhuakin, mutta häntä ei juuri nyt kiinnosta, sillä nälkä kaihertaa pienen tytön vatsassa.
Kun isä astuu näkyviin, huuto yltyy läpitunkevaksi ja sängynlaidat saavat kyytiä. Carl hetken jo pelkää, että sänky hajoaa palasiksi jos hän ei ehdi toimittaa tytölle pulloa tarpeeksi nopeasti. Uskaltaako moiseen raivottareen edes koskea?
-Onko mitään uutisia,
Hanna kysyy kun he syövät aamiaista. Hän ei ole hennonut jättää työtään. Vapailla työtunneilla hän saa työskennellä juuri silloin kun parhaaksi katsoo ja tässä iässä ja elämäntilanteessa asia sopii hänelle vallan mainiosti.
-Kuulemme tänään jotakin, sen verran tiedän.
Illalla Hanna löytää Carlin vuoteesta lukemasta ja asettuu miehen vierelle makoilemaan. Carl laittaa kirjan pois ja katsoo vaimoaan pitkään.
-He ovat löytäneet Evan.
-Hengissä? Onko Eva hengissä,
Hanna henkäisee.
-Hän on hengissä. Paljon muuta emme vielä tiedäkään. Hänet toimitetaan huomenna kotiin. Dante on sopinut luovutuksen tapahtuvaksi vähän syrjäisemmällä paikalla. Median edustajat kun ovat tietenkin kovasti nyt tämän jutun perään ja poika ihan viisaasti haluaa suojella vaimonsa heiltä.
Hanna ryömii Carlin kainaloon ja on pitkästä aikaa onnellinen.
-Minä olen kaivannut sinua,
Carl sanoo karhealla äänellä.
-Ei puhuta nyt kultaseni.
-Ei puhuta.
He syleilevät toisiaan ja kipu ja tuska valuvat pikkuhiljaa pois heidän olemuksestaan. Yön hiljaisina tunteina he rakastelevat hitaasti ja raukeasti.
Seuraavana päivänä Dante odottaa vaimoaan tulevaksi. Hän asettuu istumaan sydän pamppaillen.
Koska yö meni niin levottomasti, Dante on väsynyt ja hän torkahtaa. Aurinko lämmittää nautinnollisesti hänen ihoaan ja Dante vajoaa syvemmälle uneen.


**********


Aika kiperään paikkaan katkaistu osa, mutta tästä olisi tullut muuten ihan liian pitkä, jos olisin jatkanut Evan paluuseen asti.

Mitä arvelette, millainen on Evan paluu? Onko sieppaus muuttanut häntä ja millä tavoin?
5 kommenttia:

 1. Mä vähän luulen että Evan ja Danten avioliitto ei välttämättä enää jatku tuosta. Evasta on voinut tulla jotenkin pelokas ja sulkeutunut sieppauksen takia eikä päästä enää ketään lähelleen. Toisaalta voihan olla että Eva haluaa viettää aikaansa miehensä lähellä melkein taukoamatta nyt kun hän viimein pääsi sieppaajien kynsistä. Mutta jossain vaiheessa Danten petos selviää Evallekin, ainakin jos Maj-Lis kertoo raskaudestaan Dantelle ja muille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitenkään huonoja arvauksia. Seuraavassa osassa nähdä Evan paluu ja missä kunnossa nainen takaisin tulee, mutta siitä eteenpäin: en kerro. =)

   Poista
 2. Laitoin Such a novel lifeen extraäänestyksen pystyyn, äänestysaikaa on 23.7 klo 23 asti. :)

  VastaaPoista
 3. Onneksi Eva löytyi lopulta! :) Uskon että paluu ei välttämättä ole aivan helppo, kun on joutunut olemaan jonkin aikaa poissa. Voisin kuitenkin kuvitella että hän sopeutuu ja hänen avioliittonsa Danten kanssa jatkuu. Minusta tuntuu, että heillä kuitenkin tulee olemaan ongelmia, jos Danten pettäminen paljastuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin hyviä arvauksia sinullakin =) Sen verran voin todeta, että et ole täysin väärässä, mutta vielä toistaiseksi en kerro enempää ;-) Jos ehdin kirjoitella tällä viikolla vielä yhden osan valmiiksi, julkaisen kaksi osaa tälle viikolle. Muussa tapauksessa saatte odottaa tulevaan viikonloppuun. Tämän kuun lopulla olen lähdössä lomamatkalle, joten siksi vähän säästelen nyt näitä julkaisuja =)

   Poista